Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί το απόγευμα και το βράδυ.

Ένταση και μικροεπεισόδια επικράτησαν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις κι αυτές απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

H αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές.

Συγκέντρωση στο ίδιο σημείο και στις 6:00 το απόγευμα, ενώ στις 9:00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος. Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί.

Ένταση επικράτησε στο περιθώριο της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία, μπήκε σε πανεπιστήμια και άρχισε να εκτοξεύει μολότοφ προς αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργώντας οδοφράγματα με κάδους στους οποίους έβαλε φωτιά.

Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στο Τουρκικό προξενείο, ενώ πέταξαν πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα, ωστόσο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους που έχουν μπει στη Φιλοσοφική, έχουν κλείσει με κάδους τον δρόμο μπροστά στην Εθνικής Αμύνης και πετούν μολότοφ και πέτρες, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ