Άδωνις Γεωργιάδης: «Αγαπώ και σέβομαι τον Αντετοκούνμπο»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αγαπώ και σέβομαι τον Αντετοκούνμπο»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε θέση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τη θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αρνητικές αντιδράσεις που προέκυψαν. Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε αρχικά γιατί πρόφερε λάθος το επίθετο του ηγέτη των Μπακς, λέγοντας, μάλιστα, και ότι ο ίδιος ανατριχιάζει όταν βλέπει τον Γιάννη να σηκώνει την ελληνική σημαία…

«Oτι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι και για αυτό το έκανα λάθος. Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το nationality είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά. Εχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Eλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Αρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Αρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας. Οι Σκοπιανοί θα είναι μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Ελληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά».

Θυμηθείτε την αρχική τοποθέτησή του κ. Γεωργιάδη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ