Φίλης για Πετσίτη : Αν αποδειχθούν όσα λέγονται πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Παππάς

Φίλης για Πετσίτη : Αν αποδειχθούν όσα λέγονται πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Παππάς

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη πήρε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε αθλιότητες τις δηλώσεις Αλαφούζου κατά της κυβέρνησης

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη πήρε ο Νίκος Φίλης. Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον παιδικό φίλο του Ν. Παππά.

«Τον γνώριζα ως φιγούρα, δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα, ήταν βοηθός του Νίκου Παππά», είπε ο Ν. Φίλης ο οποίος πρόσθεσε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αν αποδειχθούν όσα αναφέρονται.

«Όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά αλλά μένει να αποδειχθούν (…) εάν αποδειχθούν χρειάζονται εξηγήσεις όσα έχουν γραφτεί (…) πρέπει να δώσει (σ.σ. ο Νίκος Παππάς) περισσότερες εξηγήσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι φοβάται πως «γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ήθελα να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή».

Επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο

«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την κατηγορία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι βασικός ηθικός αυτουργός για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό και την Καθημερινή.

«Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορεί να λένε αθλιότητες υπό το βάρος της στιγμής» είπε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στους δράστες είπε πως «μόνο κατά φαντασίαν άρρωστοι» και «αυτοθαυμαζόμενοι προβοκάτορες» μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση προσθέτοντας ότι «αυτοί ζουν σε ένα δικό τους αυτοαναφορικό κύκλο ζωής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να διαχωρίσει την δράση των αντιεξουσιαστών από εκείνη των υπευθύνων για την βομβιστική επίθεση.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γραμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί έναν πολίτη. Είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» είπε προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του «δεν είναι βία τα τρικάκια, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία».

Ωστόσο σημείωσε ότι «πολλές φορές ένα κλίμα οξύτητες και πόλωσης μπορεί να διεγείρει συμπεριφορές που προϋπάρχουν και να τις ενεργοποιεί».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε να σταματήσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ αρκέστηκε στην φράση «το ακούω αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ