Τσίπρας: Η επίσκεψη Μέρκελ κλείνει έναν κύκλο και ανοίγει έναν πιο αισιόδοξο

Τσίπρας: Η επίσκεψη Μέρκελ κλείνει έναν κύκλο και ανοίγει έναν πιο αισιόδοξο

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα σε μια περίοδο διαφορετική. Στην προηγούμενη επίσκεψή της πέντε χρόνια πριν, η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας, με την οικονομία της να παραπαίει, με την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά, με ένα εκατομμύριο ανέργους. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, εξερχόμαστε από την κρίση, με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά, αλλά με την κοινωνία όρθια. Η Ελλάδα αφήνει πίσω την εποχή των ελλειμμάτων» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαι ευτυχής που μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος, έχει γίνει μέρος της λύσης στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάστηκαν σκληρά. «Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας τα στερεότυπα του κακού Γερμανού και του τεμπέλη Έλληνα» υπογράμμισε.

Όπως είπε, συζήτησε με την κ. Μέρκελ μια σειρά από θέματα, όπως το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το μεταναστευτικό, την προσφυγική κρίση και την ανάγκη αναθεώρησης για το άσυλο και τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον ρόλο της Γερμανίδας καγκελαρίου στην αναζήτηση λύσεων στο προσφυγικό με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στην ατζέντα διεύρυνσης της ΕΕ στα Βαλκάνια, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Επιπλέον, μιλώντας με την κ. Μέρκελ για την Τουρκία και το Κυπριακό, τόνισε τη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο ανατολικό Αιγαίο, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις συνεργασίας δεν μπορούν να διαμορφώνονται σε σκηνικό έντασης.

Έκανε επίσης λόγο για μια συνάντηση εξαιρετικά εποικοδομητική. «Η αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας ήταν και θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι σχέσεις των λαών μας θα εξακολουθήσουν να είναι σημαντικές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας γνωστό ότι η  Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ του 2020.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ «κλείνει έναν κύκλο και ανοίγει έναν άλλο, πιο αισιόδοξο»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ