Σκουρλέτης: Και να άρει την εμπιστοσύνη του ο Καμμένος, έχουμε πλειοψηφία

Σκουρλέτης: Και να άρει την εμπιστοσύνη του ο Καμμένος, έχουμε πλειοψηφία

Υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, ακόμη κι αν ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου», υπογραμμίζει μέσω του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένος, στο οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το διαζύγιο των δύο εταίρων.

«Αλλά ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που δεν εξασφαλιστεί, θεωρώ ότι αυτά τα οποία είναι να γίνουν και αφορούν την ολοκλήρωση εκείνων των πολύ σημαντικών μέτρων, τα οποία στην πράξη ανοίγουν ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια, (μέτρα) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει να ολοκληρωθούν», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία «για να μπορέσουμε πια με ένα ακόμη πιο εδραιωμένο τρόπο να εμβαθύνουμε, να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας απομακρύνει από τις πολιτικές της λιτότητας. Άρα, η εξάντληση της τετραετίας έχει μια τέτοια σκοπιμότητα. Πάντοτε, όμως, προφανώς στην πολιτική υπάρχουν και καταστάσεις που μας ξεπερνούν. Στα χαρακτηριστικά της από εδώ και πέρα πορείας αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης είτε οι εκλογές γίνουν -που θεωρώ ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας- στο τέλος της τετραετίας είτε νωρίτερα αν χρειαστεί, είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης, είναι σαφή και τα διλήμματα τα οποία τίθενται στον ελληνικό λαό, ο οποίος τελικά θα κάνει τις επιλογές του».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, σχολίασε: «Η άλλη πλευρά έκανε πράξη όσα είχε δεσμευτεί να κάνει και οι τελευταίες αλλαγές βάζουν τέλος στους αλυτρωτισμούς, λύνουν μια διελκυστίνδα αρκετών δεκαετιών και, νομίζω, όλοι μαζί μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης».

Σε ερώτηση για τη σημερινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πάρθηκε από στελέχη που κατά καιρούς βρέθηκαν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και με ένα σαφή τρόπο αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνει αυτό το αποφασιστικό βήμα προς τη συνανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια».

Πρωτοβουλία που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ασυνέπεια που επιδεικνύουν Κεντροαριστερά και ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων του 2015 τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ