Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός καταστρέφει το παρόν αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον.

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός καταστρέφει το παρόν αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον.

«Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά της επιβάλλει.

Για «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» και «αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε σε «κοινοβουλευτικό ελιγμό με τριπλό στόχο: να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία. Να στρωθεί ο δρόμος για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Και να κρατηθεί στη ζωή το μόρφωμα των ΑΝΕΛ».

Παρατήρησε επίσης ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν ανέβηκαν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. «Δύο είναι στην Κίνα, δύο κάνουν τους Κινέζους», σχολίασε.

«Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό» συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά της επιβάλλει. «Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» συνέχισε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να παραποιήσει τις αναλογίες στις επιτροπές της Βουλής.

«Θα είστε de facto μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της βουλής», είπε προς τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει».

Ο προέδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός καταστρέφει το παρόν, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον.

Όπως είπε πολλά κόμματα –και η ΝΔ- έχουν δεχθεί την συνεργασία βουλευτών, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους ή είχαν αποχωρήσει. «Πήγαν σε κόμμα της αντιπολίτευσης, όμως. Δεν πήγαν για να πάρουν κανένα υπουργείο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους Τσίπρα και Καμμένο ότι ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και υπουργεία, καθώς και ότι «έπαιξαν» συνειδητά με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγου

Επανέλαβε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης έπραξε λάθος, ωστόσο καταλόγισε εκ νέου ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιλογή του για την τοποθέτηση εν ενεργεία στρατιωτικού στο ΥΠΕΘΑ.

«Δεν μπορεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός, όπως δεν μπορεί σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας, και μετά επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής», σχολίασε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όποιος ψηφίζει ναι, «εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα» και «ανοίγει τον δρόμο στη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα». Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν και τόνισε ότι η απάντηση θα έρθει στις κάλπες και θα είναι συντριπτική

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ