Μίκης Θεοδωράκης για Πρέσπες: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας

Μίκης Θεοδωράκης για Πρέσπες: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συγκλονιστική του ομιλία στο Σύνταγμα στο προηγούμενο μεγάλο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επανήλθε τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη».

Έκκληση στους έλληνες βουλευτές να «μην προχωρήσουν σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας ψηφίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών», απηύθυνε μένω ανοικτής επιστολής του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συγκλονιστική του ομιλία στο Σύνταγμα στο προηγούμενο μεγάλο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επανήλθε τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη».

Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, συνεχίζει σε άλλο σημείο της ανοικτής επιστολής, «δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» παραβλέποντας ότι έτσι γελειοποιούνται μπροστά στην Ιστορία».

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης, δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. «Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις. Γι’ αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος».

Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ