Τσίπρας: Είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας

Τσίπρας: Είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας

«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα ιστορικό γεγονός», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όλοι όσοι αναλαμβάνουμε ευθύνη έναντι του λαού και του έθνους αναμετριόμαστε με την ιστορική μας ευθύνη. Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα ιστορικό γεγονός», δήλωσε στη βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Φθάνουμε στο τέλος μιας δύσκολης, επίπονης, επίμονης και ιστορικής διαδικασίας. Εχω έρθει για να αναμετρηθώ με αυτό που εγώ αισθάνομαι ως ιστορική ευθύνη με την ευθύνη που έχει ο καθένας από τους 300 που δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται και ομιλούν μονάχα με τη συνείδηση τους» τόνισε.

Καταλόγισε ένδεια επιχειρημάτων και ότι ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα.  «Σας καταλαβαίνω κύριε Μητσοτάκη, γιατί τώρα που θα τελειώσουμε με τις Πρέσπες θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην γαλάζια πολυκατοικία. Μετά τις Πρέσπες θα αντιπολιτεύεστε τους άλλους στη δεξιά πολυκατοικία γιατί υπάρχει συνωστισμός, για το ποιος θα πάρει το καλύτερο «διαμέρισμα»».

Τον κατηγόρησε ότι  «για άλλη μια φορά» μίλησε «με έναν λόγο απαξιωτικό, προσβλητικό και διχαστικό απέναντι στους βουλευτές και στην κυβέρνηση».

«Όλες αυτές τις ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μια ακραίας ρητορικής και στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, με μηνύματα, αφίσες και γίναμε μάρτυρες ταγμάτων εφόδου και ομάδων εμπρησμού που προσπαθούν να εκφοβίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για να καταδικάσετε κ. Μητσοτάκη. Επιχειρήσατε αντίθετα να απευθυνθείτε με έναν λόγο στοχοποίησης αυτών που έχουν διαφορετική άποψη για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας το 2007 αποκρυσταλώθηκε η λεγόμενη εθνική γραμμή, δηλαδή, «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Μια θέση -όπως είπε- που την υποστήριξαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2007 ως σήμερα ανεξαιρέτως και που την ανήγγειλαν δεκάδες φορές σε προγραμματικές δηλώσεις και σε διεθνή φόρα, ακόμα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η εθνική γραμμή είναι μια θέση που δεν την παρήγαγε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά που συνέχισε με αυτή», πρόσθεσε.

«Η ιστορία μας είναι η ψυχή μας και την παίρνουμε πίσω. Δεν θα μπορεί κανείς να τη σφετερίζεται», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «το βασικό σας πρόβλημα δεν είναι η Συμφωνία. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι αυτή τη συμφωνία τη φέρνω εγώ, τη φέρνει ο Κοτζιάς».

«Τη φέρνουν οι προσωρινοί ένοικοι της εξουσίας και όχι εκείνοι που θεωρούν εαυτούς μόνιμους ιδιοκτήτες», σημείωσε απευθυνόμενος προς τους Μητσοτάκη και την Γεννηματά.

«Είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της εθνικής περηφάνιας. Η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς, θα δικαιώσει την Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ