Ένοχος ο Αμβρόσιος

Ένοχος ο Αμβρόσιος

«Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων», είπε στην απολογία του ο μητροπολίτης.

Ένοχος για δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος κρίθηκε ο μητροπολίτης Αμβόσιος από το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος, τον Δεκέμβριο του 2015, είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ένα ακραία ομοφοβικό κείμενο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!

Νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη, με το αιτιολογικό πως παρά τις «αιχμηρές» εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει τη δύναμη ώστε να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

Ο Αμβρόσιος στην απολογία του δήλωσε αθώος και εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει (όταν προκαλούν) να σκληραίνουμε τη στάση μας. Το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του χριστιανικού λόγου.

Όλα αυτά δεν τα έγραψα με δόλο, αλλά για να προφυλάξω την κοινωνία. Στόχος μου ήταν να κατονομάσω το αμαρτωλό πάθος, όχι τα πρόσωπα που μηνύουν. Οι μηνυτές όμως εξυπηρετούν κάποια σκοπιμότητα και γι’ αυτό τα κάνουν όλα αυτά. Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Αμβρόσιος αμφισβήτησε ακόμα και τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

«Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω, γιατί σήμερα κατηγορούμαι. Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική της ζωής μου, γιατί διώκομαι για την αγάπη του Χριστού».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Μάλιστα, ο μητροπολίτης παραλλήλισε τον εαυτό του με τον Απόστολο Παύλο.

«Αν καταδικάζετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε κι εμένα. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ’ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού», είπε.

Όσον αφορά τη φράση του: «Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε», ανέφερε: «Τόσο αγράμματοι είναι; Δε μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού κι αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ