Βενεζουέλα: 35 νεκροί, «παράνομες εκτελέσεις», εκατοντάδες συλλήψεις

Βενεζουέλα: 35 νεκροί, «παράνομες εκτελέσεις», εκατοντάδες συλλήψεις

Σε μία εβδομάδα διαδηλώσεων.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 850 συνελήφθησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί, με το όνομα, το επίθετο, την περιοχή και τους φερόμενους ως δράστες, σχετικά με τα 35 πρόσωπα που δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων» δήλωσε ο Ραφαέλ Ουζκατεγούι διευθυντής της ΜΚΟ Provea, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Καράκας.

O Ουζκατεγούι κατήγγειλε, επίσης, οκτώ «παράνομες εκτελέσεις» μετά τις διαδηλώσεις, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε λαϊκές συνοικίες, κατηγορώντας τους πράκτορες των FAES (Αστυνομικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) ότι ευθύνονται για αυτές.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΚΟ Foro Penal Αλφρέδο Ρομέρο  έκανε λόγο για συλλήψεις 850 ατόμων, εκ των οποίων οι 77 ανήλικοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε «σπίτια φτωχών οικογενειών, χωρίς να έχουν κανένα ένταλμα» και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Με αυτές τις κρατήσεις, η Foro Penal υπολογίζει σε 976 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ