Μαδούρο: Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να με σκοτώσουν

Μαδούρο: Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να με σκοτώσουν

Ο Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε πως ομάδα «λιποτακτών στρατιωτικών¬ συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό.

Ο Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι λιποτάκτες στρατιωτικοί, που έχουν μετατραπεί σε «μισθοφόρους», συνωμοτούν από τη γειτονική Κολομβία για να διχάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του.

«Μια ομάδα λιποτακτών στρατιωτικών, οι οποίοι έγιναν μισθοφόροι στην υπηρεσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό μας» είπε ο Μαδούρο, ενώπιον 2.500 στρατιωτικών.

Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να κατέβει και πάλι ξανά στους δρόμους, απαιτώντας την αποχώρηση του Μαδούρο, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όχι όμως και προεδρικές. Στόχος της αντιπολίτευσης είναι, επίσης, να πείσει τον στρατό να εγκαταλείψει τον Μαδούρο και να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και πολλές λατινομαερικανικές και ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές» είπε ο Μαδούρο , προσθέτοντας ωστόσο, ότι προεδρικές εκλογές έγιναν «πριν από δέκα μήνες» και ότι «αν οι ιμπεριαλιστές» θέλουν να διεξαχθούν νέες, «θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025», δηλαδή όταν λήξει η θητεία του.

Δήλωσε επίσης πρόθυμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς Μαδούρο ενέτεινε τις πιέσεις στον Γκουαϊδό, με το Ανώτατο Δικαστήριο επιβάλλοντάς του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Ο Μαδούρο έχει κάνει λόγο για «πραξικόπημα» και για «παραβίαση του συντάγματος» εκ μέρους του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέντευξή του, ο Μαδούρο επέρριψε την ευθύνη για την πολιτική αναταραχή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στηρίξει ανοιχτά τον Γκουαϊδό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να με σκοτώσουν. Είπε στην κολομβιανή κυβέρνηση και την κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν» συνέχισε.

Βασικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «να πάρουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, αφού έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως» συνέχισε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ωστόσο πως είναι «έτοιμος να συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, δημοσίως, στις ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα, όπου θέλει», σημειώνοντας ότι ένας τέτοιος διάλογος θα ήταν «επί του παρόντος πολύπλοκο» να γίνει.

Την ίδια ώρα, σε τετράλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Νικολάς Μαδούρο είπε ότι θέλει να απευθυνθεί «στον αμερικανικό λαό» και να προειδοποιήσει ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα δημιουργούσε «ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε μέσω Twitter την προσφορά του Μαδούρο για διαπραγματεύσεις. «Ο Μαδούρο είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τη διακοπή των πετρελαϊκών εσόδων. Ο Γκουαϊδό στοχοποιείται από το Ανώτατο Δικαστήριο» έγραψε, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα «μέχρι νεωτέρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ