Ερώτηση Ψαριανού για την ίδρυση θρησκευτικού γραφείου στην πυροσβεστική

Ερώτηση Ψαριανού για την ίδρυση θρησκευτικού γραφείου στην πυροσβεστική

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ρωτά, μεταξύ άλλων, εάν το Πυροσβεστικό Σώμα έχει καλύψει όλες τις επιχειρησιακές του ανάγκες, ώστε να έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει στη σύσταση μη επιχειρησιακών μονάδων

Ερώτηση προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, με αντικείμενο την ίδρυση θρησκευτικού γραφείου στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην ερώτησή του, ο κ. Ψαριανός σημειώνει ότι «ενώ ακόμα μετράμε τις πληγές μας από την τραγωδία στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο, από την οποία βγήκαν και στην επιφάνεια μεταξύ άλλων οι δραματικές ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε έμψυχο δυναμικό, εξοπλισμό, μέσα και συντονισμό, η κυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστεράς θεώρησε μείζονα αναγκαιότητα την ίδρυση Θρησκευτικής Υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα με στόχο την “πνευματική θωράκιση και ενίσχυση του θρησκευτικού συναισθήματος του προσωπικού” αλλά και, μεταξύ άλλων, “τη μέριμνα για τη θρησκευτική και πνευματική καλλιέργεια του προσωπικού με τη Θεία Λατρεία”».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητεί από την κ. Γεροβασίλη να του διευκρινίσει εάν το Πυροσβεστικό Σώμα έχει καλύψει όλες τις επιχειρησιακές του ανάγκες ώστε να έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει στη σύσταση μη επιχειρησιακών μονάδων στις τάξεις του, όπως η θρησκευτική υπηρεσία.

Διερωτάται επίσης πόσο θα κοστίσει η σύσταση της υπηρεσίας αυτής και τι πόρους θα απορροφήσει, πού διατέθηκαν τα χρήματα δωρεών που έγιναν στο Π.Σ. μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, πώς συνάδει η ύπαρξη θρησκευτικών υπηρεσιών στα σώματα Ασφαλείας εν όψει της ανάγκης επανακαθορισμού των διακριτών ρόλων στις σχέσεις πολιτείας – εκκλησίας, αλλά και εάν με βάση την συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας θα συμπεριλαμβάνονται στις υπηρεσίες αυτές λειτουργοί από όλες τις κρατούσες θρησκείες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ