Καμένη στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση – Ανατρέπεται ο εκλογικός σχεδιασμός του Μαξίμου

Καμένη στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση – Ανατρέπεται ο εκλογικός σχεδιασμός του Μαξίμου

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα καθώς βλέπει να «βυθίζεται» όλο και περισσότερο στις δημοσκοπήσεις. Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές το Μάιo.

Υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεχίζεται παρά τα φιλολαϊκά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση αλλά και το μπαράζ προσλήψεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την εκλογική μάχη των βουλευτικών εκλογών η οποία έρχεται πιο κοντά σε σχέση με τα αρχικά σχέδιά του.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θέλοντας να δείξει – πρωτίστως προς το κόμμα του – ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και ότι τα πολύ χαμηλά ποσοστά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι αναστρέψιμα, λέει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο πιστεύοντας ότι μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση – κουρελού με τους δανεικούς και διπλοθεσίτες βουλευτές λίγους ακόμη μήνες.

Στην πραγματικότητα όμως, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις στο παρασκήνιο καθώς υπάρχουν κορυφαία στελέχη κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού που εισηγούνται εκλογές το Μάιο, ώστε η κυβέρνηση να κρατήσει τα όποια οφέλη θα υπάρχουν γι΄ αυτή από τα νομοσχέδια που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Το Μαξίμου αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος πλέον δεν πείθεται από τις εξαγγελίες ενώ η συμφωνία των Πρεσπών για την οποία πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει κακό στην κυβέρνηση. Και πως να μην φθείρει την κυβέρνηση – βαβέλ όταν το 70% των Ελλήνων τάσσεται κατά της Συμφωνίας.

Όλα τα «σημάδια» δείχνουν εκλογές το Μάιο

Πάντως όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό δείχνουν ότι το Μαξίμου θα οδηγηθεί θέλοντας και μη σε βουλευτικές εκλογές το Μάιο. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν από το Μάιο αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων για το επόμενο διάστημα, κλείνοντας έτσι το… μάτι σε αρκετές ομάδες εργαζομένων – ψηφοφόρων.

Γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ως το Φθινόπωρο

Σε μία περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη γεγονότα που ευτελίζουν το κοινοβούλιο και τους θεσμούς με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των … γυρολόγων βουλευτών είναι βέβαιο ότι τα ποσοστά της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να παίρνουν την… κατιούσα. Στο Μαξίμου βλέποντας τις δημοσκοπήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν με τα… κιάλια την κορυφή, φοβούνται ότι μία συντριπτική ήττα στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωοεκλογές θα καταστούσε αδύνατη την αναστροφή του κλίματος, λίγους μήνες μετά, δηλαδή, στις εκλογές του Φθινοπώρου που θα ήθελε να πάει η κυβέρνηση.

Με βάση και εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός, εμφανίζεται καταστροφικό το σενάριο για εκλογές το Φθινόπωρο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταποντιστεί το κυβερνών κόμμα ακόμη περισσότερο.

Ως εκ τούτου, η απόφαση για εκλογές το Μάιο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν ειλημμένη από το Μαξίμου με το μόνο ερωτηματικό που υπάρχει να έγκειται στην ημερομηνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ – πιστεύουν στην Κουμουνδούρου – θα μπορούσε να ανασυνταχθεί μετά από μία «βαριά» ήττα και να να τα παίξει όλα για όλα, ένα χρόνο, μετά με αφορμή και με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Ένα άλλο ζήτημα που λαμβάνουν υπόψη τους στο Μαξίμου είναι και ο παράγοντας Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο οποίος ηγείται ενός διαλυμένου κόμματος στο οποίο βρίσκονται ακόμη και βουλευτές που παρέχουν απλόχερα στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα γνωρίζει ότι στις δημοσκοπήσεις έχει πιάσει… πάτο και πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εντάσσονται και οι επιθέσεις του προς τον πρωθυπουργό. Μπορεί βέβαια να να μην έχει πλέον μεγάλο ακροατήριο αφού στις δημοσκοπήσεις μετά βίας περνάει το 1% με 1,5% ωστόσο δεν παύει να κάνει ζημιά στον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ