Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα

Ο εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί εάν η συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί το πώς έγινε η διαρροή σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα διέταξε ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Ζητεί να ερευνηθεί εάν η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας, με βάση το Σύνταγμα, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν επί της ουσίας ενέργειες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.

Πάντως, με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ