Συναγερμός για τη γρίπη: 74 οι νεκροί – Ευθύνες στο υπουργείο Υγείας από τον ΙΣΑ

Συναγερμός για τη γρίπη: 74 οι νεκροί – Ευθύνες στο υπουργείο Υγείας από τον ΙΣΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 74 ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 18 άνθρωποι κατέληξαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κύμα» της εποχικής γρίπης που  έχει προκαλέσει το θάνατο σε 74 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 74 ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 18 άνθρωποι κατέληξαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.
 Το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα σημειώθηκε στην Κρήτη την Τετάρτη, όπου κατέληξε μία γυναίκα 55 ετών από επιπλοκές του ιού Η1Ν1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ασθενών που έχασαν την ζωή τους από την γρίπη ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά.

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την έξαρση της γρίπης καταλογίζοντας ευθύνες στο υπουργείο Υγείας. Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει ότι  «η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ ,σε θανάτους από γρίπη ,γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία».

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, που όπως τονίζει έχουν ως συνέπεια την ανεπαρκή διαχείριση των περιστατικών.

Κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με αποκορύφωμα την δραματική έλλειψη των κλινών ΜΕΘ, έχει αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής η διαχείριση των περιστατικών και δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών ,στις υπηρεσίες υγείας.

Λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρει «οι περισσότεροι Νομοί της χώρας, δεν διαθέτουν συμβεβλημένους γιατρούς, σε βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν βοήθεια, όταν έχουν πλέον παρουσιάσει επιπλοκές.

Ο ΙΣΑ πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης ,είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα, ωστόσο για άλλη μια χρονιά φέτος, δεν εισακούσθηκε από το Υπουργείο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, για να καλυφθεί υγειονομικά ο πληθυσμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ