Αλλαγή του κατηγορητηρίου για τη δίκη Γρηγορόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Αλλαγή του κατηγορητηρίου για τη δίκη Γρηγορόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Πρότεινε την τροποποίηση της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Αναλύοντας τα γεγονότα της κρίσιμης βραδιάς του Δεκεμβρίου του 2008, κάλεσε τους ενόρκους να αξιολογήσουν μόνο όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας Εφετών σε πολλά σημεία της αγόρευσής του προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα και διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», όπως είπε, τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή».

Μάλιστα, με έμφαση σημείωσε ότι ιδιαίτερα ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» και τόνισε πως «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων».

Τέλος, σημείωσε πως «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό», και παράλληλα υπογράμμισε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ