Τι θα γίνει με το ντέρμπι του μπάσκετ

Τι θα γίνει με το ντέρμπι του μπάσκετ

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Βασιλειάδης για τον… φάρο. Τρίτη η συνεδρίαση της ΔΕΑΒ

Να σου δείχνουν το φεγγάρι και να κοιτάζεις το δάχτυλο. Κάπως έτσι μοιάζει να λειτουργεί ο Υφυπουργός Βασιλειάδης. Αυτός ο «γίγαντας» της Κυβέρνησης που κρατά στις πλάτες του το οικοδόμημα των σπορ. Εδώ και πέντε μέρες ο προσωπικός του φίλος Βασίλης Γκαγκάτσης καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη για την εμπλοκή του στην Κάρτα Υγείας και τη φωνή του για το αυτονόητο δεν την έχουμε ακούσει. Για την καθαίρεση του από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Σούπερ Λιγκ. Ο πατέρας του Μάκη Γκαγκάτση μοιάζει να απολαμβάνει μιας αληθινής φροντίδας από την Κυβέρνηση, που παρεμβαίνει όποτε τις καπνίσει στα θέματα του αθλητισμού. Και όχι όταν πρέπει η ίδια να κατευθύνει τον νόμο. Είναι η… Εξυγίανση όμως. Και τα κάνει όλα να μοιάζουν τόσο διαφορετικά.

Με το μπάσκετ ασχολείται ο Βασιλειάδης. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές. Περιμένει τα νέα για το αν θα αναβληθεί το ντέρμπι της Κυριακής στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (μέσω του γνωστού αιτήματος της Αστυνομίας που δεν θέλει να γίνουν δύο ματς αιωνίων σε ένα απόγευμα, καθώς ως γνωστόν υπάρχει και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ). Παρακολουθεί στενά λέει ο Υφυπουργός τις εξελίξεις. Και θα έχει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν.

Ποιο ντέρμπι όμως αγαπητέ Υφυπουργέ; Εκείνο που ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει πως δεν θα παίξει, αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές; Ασχοληθήκατε με την καταγγελία μιας ομάδας που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παίξει σε πέντε τελικούς Ευρωλίγκας; Κάνατε κάτι για τον «Φάρο»; Για την ιστορία της ΚΕΔ. Για τον Βασιλακόπουλο. Δείξατε την απαιτούμενη σοβαρότητα μπροστά από μια κατάσταση που έχει βάλει τους Πειραιώτες σε τροχιά εξόδου από το πρωτάθλημα;

Πολύ βολική η αναβολή του μπάσκετ κύριε Βασιλειάδη. Και για εσάς. Και για τον «Φάρο» που τον έχετε μέσα στην καρδιά σας. Το καταλαβαίνουν αυτό και μικρά παιδιά.

Αλλά κάπως έτσι δεν αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση σας τους Έλληνες πολίτες όλα αυτά τα χρόνια;

Τέλος πάντων. Σήμερα Τρίτη (12/3) θα υπάρξει σύσκεψη της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) και την Τετάρτη (13/3) ευρύτερη συζήτηση στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΕΣΑΚΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να πέσουν στο τραπέζι τα δεδομένα που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παρθεί μια απόφαση για την τύχη του μπασκετικού ντέρμπι. Τι απόφαση όμως ξαναρωτάμε όταν ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο ματς δίχως ξένους διαιτητές;

Έγιναν πολλά κατά τη θητεία σας κύριε Βασιλειάδη. Χθες μόλις είχαμε τα… γενέθλια της εισβολής του ένοπλου Σαββίδη στην Τούμπα. Είχαμε τις μαχαιριές στον Βόλο. Τα αίσχη των διαιτητών στο ποδόσφαιρο. Τη βρώμα της Εξυγίανσης. Φαίνεται πως θα το πάτε ακόμη παρακάτω. Θα βάλετε το λιθαράκι σας να διαλυθεί το ελληνικό μπάσκετ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στη λίγκα της Αδριατικής.

Συνεχίστε έτσι. Τα πάτε περίφημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ