Ο «μονομάχος» και το Μαξίμου

Ο «μονομάχος» και το Μαξίμου

Εχοντας επί τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου και παράλληλα υπονομεύσει θεσμούς, αξίες και δομές, υποδύεται το θύμα για να προκαλέσει τη συμπάθεια μιας κοινής γνώμης η οποία της έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά

Η σοβαρή είδηση της ημέρας είναι ότι έχει ξεσπάσει μεγάλη κρίση στο Facebook, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στον κόσμο των social media. Οργισμένος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συγκάλεσε το μεσημέρι ώρα Ιρλανδίας σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του Facebook, στη διάρκεια της οποίας επετίμησε – με βαριές, αναφέρουν οι πληροφορίες, εκφράσεις – τους συνεργάτες του, διότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ανάρτηση ενός τύπου από την Αμαλιάδα, ο οποίος υπογράφει ως… ρωμαίος εκατόνταρχος (άκου τρέλα κι αυτός τώρα), μπορεί και… μονομάχος (δίκην Ράσελ Κρόου στην ομώνυμη ταινία), με το ψευδώνυμο Maximvs Decimus Constantine Aurelius!

Κατά τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυτός ο… ρωμαίος μονομάχος με τη ανάρτησή του απειλούσε (;) βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, με φράσεις – σκέτη απειλή! – όπως «Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης προδότες αριστεροφασίστες νόθα του Στάλιν. Να θυμάστε όμως. Η τελευταία σταγόνα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Μετά έρχεται η σειρά του εξοργισμένου όχλου, ο οποίος ΟΧΛΟΣ θα κάνει ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνετε κι εσείς στα χρόνια της «παντοδυναμίας» σας πάνω στις ζωές μας», αναφορές που εκ των πραγμάτων, όπως είπε, έχουν κατατρομοκρατήσει τις αθώες ψυχές των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ζάκερμπεργκ δεν το ανέφερε ευθέως, ως φαίνεται νωρίτερα είχε δεχθεί τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα, διότι δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Είναι ωστόσο άγνωστο ποιος τηλεφώνησε στον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο του Facebook, Ζάκερμπεργκ. Μια εκδοχή είναι ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Νίκος ο Παππάς που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα ως υπουργός. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θέλησε με τον τρόπο αυτό, να κάνει εμφαντικό το διάβημά του. Σε κάθε περίπτωση το πράγμα προσλαμβάνει διεθνείς διαστάσεις, καθώς όπως εκτιμάται έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ήδη προβληματική εικόνα του Facebook, η οποία έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα…

Ο διακινητής και τα SMS

Το ευτύχημα είναι, γιατί πρέπει να τα λέμε και αυτά, ότι, όπως αποκάλυψαν τα σαΐνια της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία επιλήφθηκαν αμέσως του πρωτοφανούς γεγονότος, μπορεί να μην εντόπισαν τον εξ Αμαλιάδος… ρωμαίο εκατόνταρχο, τον οποίο βάναυσος μοίρα τον κατάντησε μονομάχο στις αρένες της πολιτικής αντιπαράθεσης (για να «βοηθήσω» τις Αρχές αναφέρω πως το άτομο αυτό χρησιμοποιεί στην πεζή καθημερινότητά του στην Αμαλιάδα το όνομα Κώστας Κωλέτσης…), εντόπισαν όμως εκείνον που έκανε… κόπι πάστε (όπως θα ‘λεγε ο Πολάκης) το κείμενό του. Αυτόν που, όπως και πολλοί άλλοι, το έστειλε σε καμιά διακοσαριά φίλους και γνωστούς να λάβουν γνώση. Ποιος είναι ο εκ των πραγμάτων συνεργός του… ρωμαίου, τρομοκράτη, εκατόνταρχου; Αντιγράφω από το σχετικό δημοσίευμα του ΦΕΚ «Εφ.Συν.»: «έχει γίνει ταυτοποίηση του αποστολέα του εν λόγω μηνύματος και είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί «ότι δεν πρόκειται για ένα άσχετο πρόσωπο που… περνούσε από τον Πειραιά»».

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι και από τα Σεπόλια περνούσε το πρόσωπο αυτό, ο διακινητής, κι από τον Κολωνό, και από τους Αμπελοκήπους – διότι πού και πού επισκεπτόταν και μια θεία που έχει στο Γηροκομείο. Και ενίοτε και από το καθ’ όλα σεβαστό Μπραχάμι.

Σημασία όμως έχει ότι δεν περνούσε «τυχαία» από τον Πειραιά, αλλά συχνά μπαινόβγαινε και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, διότι πρόκειται για «γαύρο» τρελό. Βασίλης Βασιλειάδης ονομάζεται (άλλη μια «βοήθειά» μου στις Αρχές αυτή – ελπίζω να εκτιμηθεί δεόντως…) και είναι – εδώ να δεις τώρα αποκάλυψη – και εθελοντής του γηπέδου. Το οποίο, ενημερωτικά και παρεμπιπτόντως αναφέρω, ανήκει στον κύριο Σωκράτη (Κόκκαλη), τον μπαμπά τού έχοντος και πολιτικές ανησυχίες εσχάτως Πέτρου Κόκκαλη, και στον κ. Λαυρέντη (Λαυρεντιάδη), τον αποκαλούμενο χαϊδευτικά και Λούα Λούα.

Τούτων δοθέντων, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει ότι στο ημιχρόνιο του 4-1 με τον Αρη, την ώρα που αυτός ο κύριος Βασιλειάδης είχε πάει για πασατέμπο στο κυλικείο του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης, δεν του τηλεφώνησε ο Μαρινάκης από το Λονδίνο όπου βρισκόταν, και του ανέθεσε το σοβαρό έργο να αντιγράψει μέρος του κειμένου τού εξ Αμαλιάδος Ηλείας… ρωμαίου εκατόνταρχου και να το αποστείλει με SMS στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Φως φανάρι ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς, και όποιος διατηρεί επιφυλάξεις να ρωτήσει και τον μπάρμπα τον Θανάση (Καρτερό) στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου όπου εγκαταβιοί, υπηρετώντας με σταχανοβίτικη προσήλωση τον μεγάλο αρχηγό…

Αυτοθυματοποίηση

Επί πραγματικού τώρα: και το συγκεκριμένο, γελοίο από τη φύση του γεγονός (όποιος βουτάει στον σκοτεινό κόσμο των social media γνωρίζει ότι γράφονται κατά πάντων πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που έγραψε ο υποδυόμενος τον… ρωμαίο, εξ Αμαλιάδος, εκατόνταρχος Maximvs Decimus Constantine Aurelius), αποδεικνύει ότι η τελευταία καταφυγή αυτής της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να διασωθεί είναι η αυτοθυματοποίηση!

Εχοντας επί τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου και παράλληλα υπονομεύσει θεσμούς, αξίες και δομές, υποδύεται το θύμα για να προκαλέσει τη συμπάθεια μιας κοινής γνώμης η οποία της έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.

Η πιο μνημονιακή κυβέρνηση, που διοίκησε τη χώρα τα μισά από τα χρόνια της κρίσης, επιχειρεί μέσα από αυτή την πρακτική να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη όλα εκείνα για τα οποία βαρύνεται στη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης. Το ερώτημα είναι ποιον μπορεί να ξεγελάσει υποδυόμενη το θύμα, όταν είναι γνωστό ότι εξαιτίας των πολιτικών της εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν αυτά τα τέσσερα και κάτι χρόνια να καταστρέφονται οι ζωές τους εξαιτίας των εμμονών και του ερασιτεχνισμού του κυρίου Τσίπρα και των περί αυτόν…

Η μετακόμιση του Δρομέα…

Περνάω σε ένα άλλο θέμα, μεγαλύτερης σοβαρότητας από όσα προηγουμένως εξέθεσα και τα οποία θυμίζουν ανέκδοτο της κακιάς ώρας. Πρόκειται για την τύχη του Δρομέα, του μνημειώδους γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου, το οποίο η υπουργός Μυρσίνη «ήμουν κι εγώ κάποτε ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ευρωβουλευτής» Ζορμπά «σκεφτόταν» να ανταλλάξει με έναν Μεγαλέξαντρο εκ Σκοπίων.

Εκανα ένα ρεπορτάζ στις πηγές. Μίλησα και με τον Κώστα Βαρώτσο. Τον βρήκα περίπου έξαλλο με την υπουργό που προσπάθησε να διορθώσει την ανοησία εκδίδοντας διάψευση των όσων γνωστοποίησε ο διάσημος γλύπτης. Φυσικά τον Βαρώτσο πιστεύω. Οχι μόνο γιατί γνωρίζω τον άνδρα, αλλά και γιατί υποπτεύομαι ότι όλο αυτό το άθλιο πράγμα της ανταλλαγής του υπέροχου Δρομέα με ένα από αυτά τα «κιτς» αγάλματα του Μεγαλέξαντρου που παρήγαγε η μεγαλομανία του Γκρούεφσκι δεν ήταν δική της ιδέα. Προφανώς «γεννήθηκε» στο μυαλό κάποιων εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου και της ανέθεσαν να το φέρει εις πέρας.

Αλλά η αντίδραση του Βαρώτσου δεν ήταν η μοναδική. Συνομίλησα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Τον βρήκα στη Φλωρεντία, να μετέχει σε ένα συνέδριο. Εξαλλος επίσης. Ούτε καν ρωτήθηκε για το θέμα.

– Θα έπρεπε;

– Φυσικά και θα έπρεπε. Ο Δρομέας ανήκει στην πόλη της Αθήνας, στον δήμο της πρωτεύουσας. Ουδείς μπορεί να βάλει χέρι πάνω του. Με ποιο δικαίωμα τέθηκε θέμα ανταλλαγής του, και μεταφοράς του στα Σκόπια, χωρίς να μας ρωτήσουν; Ποιος σκέφθηκε αυτή την ανοησία; Σας λέγω ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι κάθετα αντίθετος. Και δεν θα επιτρέψουμε να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο…

…και ο Μέγας Αλέξανδρος

Από τη συνομιλία με τον δήμαρχο Καμίνη προέκυψε και κάτι ακόμη: ότι ο Δήμος Αθηναίων διαμορφώνει στη διασταύρωση των οδών Ολγας και Αμαλίας, στο Ζάππειο, χώρο για την τοποθέτηση ενός χάλκινου αγάλματος που απεικονίζει τον έφιππο Μέγα Αλέξανδρο. Πρόκειται για έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά, το οποίο παραμένει στις αποθήκες του δήμου 26 χρόνια μετά την παράδοσή του (το ’93) επειδή δεν είχε βρεθεί ένας χώρος κατάλληλος για την τοποθέτησή του.

Ολες οι προτεινόμενες θέσεις είχαν απορριφθεί και έπειτα από πολλές προσπάθειες επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος, ο οποίος γειτονεύει με τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Τα έργα διαμόρφωσης προχωρούν εντατικά και η τοποθέτηση του αγάλματος θα γίνει πολύ σύντομα. «Πρόκειται για πραγματικό καλλιτέχνημα», μου ανέφερε ο δήμαρχος και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ