«Λιτός βίος» ΣΥΡΙΖΑ: Τραπεζώματα, σολομός, πούρα, Μαξίμου tours, ακριβή ζωή για golden boys

«Λιτός βίος» ΣΥΡΙΖΑ: Τραπεζώματα, σολομός, πούρα, Μαξίμου tours, ακριβή ζωή για golden boys

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά ακραίου νεποτισμού και εκμετάλλευσης της εξουσίας για την προσωπική τους καλοπέραση. Ο ίδιος ο Τσίπρας και οι υπουργοί του χρησιμοποιούν δεκάδες αυτοκίνητα, σωματοφύλακες και αστυνομικούς επιβαρύνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τον «λιτό βίο» του Γάλλου οικονομοφιλόσοφου Σερζ Λατούς ή την «ολιγαρκή αφθονία» του Αλέξη Τσίπρα, όλη η συζήτηση που άνοιξε και ο πόλεμος ανακοινώσεων με τη ΝΔ δείχνει την απελπισία στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση.

 Ενας πρωθυπουργός που κομπάζει ότι διάβασε τον γνωστό καθηγητή, ιδιαίτερα γνωστό στα νοτιοαμερικανικά μοντέλα οικονομίας, και που τον παραφράζει για να δικαιολογήσει τον δικό του βίο και πολιτεία, δείχνει ότι δεν έχει άλλες άμυνες.

Και στο κάτω – κάτω, για πιο λιτό βίο μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι οι οποίοι προτού καταλάβουν την εξουσία στιλίτευαν τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Είναι όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος για τον πρωθυπουργό, όταν κατάλαβε ότι πλέον δεν τον χρειάζεται: «Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba.

Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα πουλήσει τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη και όλοι θα πηγαίνουν ταξίδια με οικονομική θέση. Ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούν ή θα περιορίζουν τις λιμουζίνες και τα πολυτελή αυτοκίνητα ο ίδιος και τα μέλη της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ travel

Τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015; Δεν είναι λίγα τα περιστατικά ακραίου νεποτισμού και εκμετάλλευσης της εξουσίας για την προσωπική τους καλοπέραση. Ο ίδιος ο Τσίπρας και οι υπουργοί του χρησιμοποιούν δεκάδες αυτοκίνητα, σωματοφύλακες και αστυνομικούς επιβαρύνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Κι όσο κι αν κομπάζει ο πρωθυπουργός ότι ζει στην Κυψέλη ή ότι ο Φλαμπουράρης ζει στα Εξάρχεια, η αλήθεια δεν κρύβεται που ζουν τα προβεβλημένα στελέχη, αλλά πώς χρησιμοποιούν την καρέκλα της εξουσίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε μετατρέψει αεροπλάνα και ελικόπτερα σε προσωπικά… αεροταξί.

Αλλά μόλις πρόσφατα βγήκαν τα στοιχεία για τη χρήση των κρατικών αεροσκαφών, κι όχι μόνο από στελέχη της κυβέρνησης αλλά και από τις συζύγους.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, βάσει της απάντησης που έδωσε ο υπουργός Άμυνας , ο Αλέξης Τσίπρας το διάστημα 2015-2018 χρησιμοποίησε 117 φορές τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Αφού λοιπόν ξεπέρασε τα «περί λιτού βίου της Αριστεράς» φαίνεται πως προσάρμοσε και το μενού στις νέες ανάγκες των κυβερνώντων. Έτσι το μενού περιλαμβάνει πλέον τέσσερις τύπους πρωινού που ξεκινούν από ομελέτα και μανιτάρια ψητά φθάνοντας μέχρι τα αυγά scrabble με ζαμπόν και πατάτες. Από το πρωινό βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν βουτήματα, κρουασάν βουτύρων, ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα.

Με απλά λόγια, αυτά που δεν τόλμησαν άλλοι πρωθυπουργοί να κάνουν, το έκανε αυτός μιας αριστερής κυβέρνησης.

Σολομός και γαριδομακαρονάδα

Όσοι έχουν την τύχη να ταξιδέψουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μεσημέρι και βράδυ, θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε 15 πιάτα που καλύπτουν όλα τα γαστριμαργικά γούστα. Ψάρι, κρέας, ζυμαρικά, γεύματα για χορτοφάγους. Υπάρχουν όμως και πιάτα για πιο εκλεπτυσμένα γούστα. Σολομός, φιλέτο σχάρας και γαριδομακαρονάδα.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, ιδιαίτερη «αδυναμία» στα κυβερνητικά αεροσκάφη δείχνουν και ορισμένοι υπουργοί . Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και τέως υπουργός Άμυνας έχει χρησιμοποιήσει 67 φορές τα τρία αεροσκάφη. Αναφορικά με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, έχει ταξιδέψει με αυτά 50 φορές ενώ 8 φορές τα χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Gulfstream είχε 112 αποστολές με 909 ώρες πτήσεις και κόστος 4.548.059,68 ευρώ. Το Ebraer 145 έχει στο παθητικό του 162 αποστολές με 717 ώρες και κόστος 3.144.941,17 ευρώ. Πιο οικονομικό το Embraer Legacy με 83 αποστολές, 412 ώρες πτήσης και κόστος 2.005.720,21 ευρώ.

Κι αυτά σε αντιδιαστολή των πρώτων μηνών διακυβέρνησης όπου η οικονομική θέση είχε γίνει βασικό επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης.

Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε τον τρόπο που ντυνόταν ο Αλέξης Τσίπρας και πώς ντύνεται σήμερα.

Κι αν υποθέσουμε ότι τα Cohiba, τα liar jet και η… πολυτελής αφθονία είναι δικαιολογημένα για τον πρωθυπουργό, άντε και για τους υπουργούς του. Τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα πρέπει να ζουν έτσι;

Δεν έχει ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας και κυρίως ο Νίκος Παππάς για τον Μανώλη Πετσίτη; Τον «Μανόλο του Παππά» που κυκλοφορούσε στο Κολωνάκι με πολλά λεφτά και με σωματοφύλακα; Που ζούσε σε πολυτελές σπίτι στη Βαρυμπόμπη; Που ήταν μέτοχος σε κέντρα διασκέδασης κι έπνιγε τον πόνο του στα μπουζούκια;

Η μάχη κατά της… πλουτοκρατίας

Και μιας και μιλάμε για τον πόλεμο κατά της ολιγαρχίας και της πλουτοκρατίας που ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλεται και που προφανώς ο Τσίπρας… διάβασε στον Λατούς, ας θυμηθούμε κι άλλα παραδείγματα του λιτού βίου.

Ο Νίκος Παππάς, προτού ακόμη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν πήγε στην Καραϊβική για «δουλειές» με ιδιωτικό αεροσκάφος μεγιστάνα ο οποίος μάλιστα ελεγχόταν για διάφορες περίεργες business;

Πόσο πολεμικός ή φιλικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν πρωθυπουργός και υπουργοί αγκαλιάζονται με τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας; Όταν χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα, δάνεια και «φέσια» ή όταν χρησιμοποιούν… βοσκοτόπια για να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης;

Δηλαδή ο Λαυρεντιάδης και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ – ELFE τι ακριβώς είναι; Πόλεμος στη διαπλοκή;

Πόσο ολιγαρκής αφθονία είναι όταν ο πολέμιος της διαπλοκής αισθάνεται πλέον άνετα με την… ολιγαρχία σε σημείο να την χρησιμοποιεί και για πολιτικούς σκοπούς.

Λιτός βίος ήταν αυτός που ζούσε π.χ. ο Γιάνης Βαρουφάκης ή οι υπουργοί που κάνουν διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία και παίζουν σε καζίνο του εξωτερικού;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ενοικιαζόμενη βίλα εφοπλιστή δεν κάνει διακοπές; Πρόσφατα μόλις δεν έγινε γνωστό ότι η πρώτη δουλειά του εκ ΠΑΣΟΚ προερχόμενου υφυπουργού, Αγγελου Τόλκα, ήταν να επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά με 10 χιλιάρικα για να πάρει νέα έπιπλα για το γραφείο του;

Για τη… συνιστώσα των πλουσίων στον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει κανείς; Με τους υπουργούς με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό, με επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα, με δεκάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα;

Για εκείνα τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΔΜΗΕ που είχαν δώσει μπόνους 200 χιλιάδες στον εαυτό τους και αυξήσεις 20 χιλιάδες ευρώ κι όταν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη παραιτήθηκαν, θα μιλήσει κανείς;

Το κουτί με τα πούρα του Τσίπρα

Πόσο λιτός είναι ο βίος μιας κυβέρνησης που αύξησε τον αριθμό των μετακλητών οι οποίοι έφτασαν τους 2.613 τον Οκτώβριο του 2018,  από 1.888 το 2014. Πρόκειται για αύξηση 38,4% σε σχέση με τους μετακλητούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ίδια αυξητική εικόνα παρουσιάζει και ο αριθμός των συμβασιούχων. Από 60.692 το 2014, έχουμε φτάσει στους 80.962 σήμερα. Η αύξηση αγγίζει το 33,4%.

Τότε που μοίραζαν θέσεις

Το 2017 είχε έρθει στη Βουλή η εξής ερώτηση από τη ΝΔ: Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τριπλασίασε, αναδρομικά μάλιστα, τον αριθμό των υπαλλήλων του Γραφείου του Υπουργού κ. Μουζάλα από 7 σε 24 υπαλλήλους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί γύρω στα 700 άτομα στο εν λόγω Υπουργείο. Όταν συστάθηκε το εν λόγω Υπουργείο, στις 5 Νοεμβρίου 2016, ορίσθηκε ότι στο Γραφείο του Υπουργού θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36,000 €. Μόλις ένα μήνα αργότερα, προστίθενται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, θέσεις μετακλητών και 10 θέσεις αποσπασμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ αυξάνοντας το κόστος στις 43,000 € για το 2016 και στις 256,000 € για το 2017. Παράλληλα, χορήγησε αύξηση της τάξεως περίπου 50% στη Διευθύντρια Υποδοχής, από 2,604 € σε 3,950 €, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την απόφαση σύστασής του, στις αρχές Νοεμβρίου, στελεχώθηκε με 4 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, 3 θέσεις ειδικών συμβούλων και 10 θέσεις αποσπασμένων με κόστος 29,658 € για το 2016 και 177,948 € για το 2017. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, μόλις ένα μήνα μετά, οι θέσεις υπερδιπλασιάσθηκαν, καθώς αυξήθηκαν σε 9 οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και σε 8 οι θέσεις των ειδικών συμβούλων εκτινάσσοντας το κόστος σε 43,500 € για το 2016 και σε 295,000 € για το 2017.

Ανάλογη συμπεριφορά ανέπτυξε και το Υπουργείο Τουρισμού, όπου προστέθηκαν 3 επιπλέον θέσεις ειδικών συμβούλων αυξάνοντας το κόστος κατά 13,700 € μόνο για τον τελευταίο μήνα του 2016 και κατά 90,000 € για το 2017. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η δαπάνη που προκαλείται από τις διατάξεις της παρούσας είναι πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού και θα καλυφθεί από πιστώσεις του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού». Αφού δεν αρκούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το βόλεμα ημετέρων, η κυβέρνηση θα «αξιοποιήσει» τα αποθεματικά, τα οποία προβλέπονται για την κάλυψη έκτακτων κι επειγουσών αναγκών.

Προκλητικές είναι και οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των κορυφαίων στελεχών, του Γενικού Διευθυντή και του αν. Γενικού Διευθυντή, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.). Η Κυβέρνηση εκτόξευσε τις αποδοχές τους, κατά 80% σχεδόν, αυξάνοντας το μηνιαίο μισθό τους σε 8,315 €. Η αύξηση αυτή μάλιστα είναι κατά παρέκκλιση των διατάξεων για το ανώτατο όριο των 4,631 € μηνιαίως, το οποίο ισχύει για τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Η ως άνω αύξηση θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνη ύψους 88,400 € ετησίως. Και μπορεί η αιτιολογία να βασίζεται στην ανάγκη καθορισμού αποδοχών που είναι αντίστοιχες των αποδοχών στελεχών αντίστοιχων προσόντων στον τραπεζικό – χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά οι αυξήσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις και προκλητικές για την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Εχουν να πουν κάτι για όλα αυτά;

Όχι, βέβαια γιατί απλά έχουν γίνει οι ίδιοι με ό,τι κατηγορούσαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ