Γέμισε η Μεσόγειος με ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και αντιτορπιλικά

Γέμισε η Μεσόγειος με ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και αντιτορπιλικά

Tο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Stary Oskol, ένα άλλο υποβρύχιο που εξυπηρετεί την 4η Ανεξάρτητη Υποβρυχιακή Ταξιαρχία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ετοιμάζεται να «βγει στις θάλασσες».

Έντονη κινητικότητα των ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων στη Συρία αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Jane’s 360 που ειδικεύεται σε θέματα στρατιωτικών πληροφοριών, ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο 636.3 ‘Kilo’ πέρασε από τον Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα και έφτασε στη Μεσόγειο στις 14 Μαρτίου.

Μια μέρα αργότερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Stary Oskol, ένα άλλο υποβρύχιο που εξυπηρετεί την 4η Ανεξάρτητη Υποβρυχιακή Ταξιαρχία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ετοιμάζεται να «βγει στις θάλασσες».

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Διοικητής της 4ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Υποβρυχίων δήλωσε στην εφημερίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ότι τόσο το Krasnodar όσο και το Starry Oskol προετοιμάζονται για μεγάλες αποστολές.

Ο Ρώσος Διοικητής δεν δήλωσε πού θα πήγαιναν τα δύο πλοία, αλλά εισηγήθηκε ότι προορισμός τους θα μπορούσε να είναι το λιμάνι του Ταρτούς της Συρίας, αφού τα δυο υποβρύχια που βρίσκονται επί του παρόντος εκεί, το Kolpino και το Velikiy Novgorod, ετοιμάζονταν να πλεύσουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό της Μαύρης Θάλασσας Udaloy Severomorsk, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρασε τον Βόσπορο για τη Μεσόγειο στις 15 Μαρτίου, ενώ η σύγχρονη φρεγάτα Admiral Essen πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι την 1η Μαρτίου.

Η νεότερη φρεγάτα του ρωσικού ναυτικού, το Admiral Gorshkov, και η ομάδα υποστήριξής του πέρασαν τα στενά του Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο στις 12 Μαρτίου. Ωστόσο, τα δεδομένα αναμεταδότη AIS, που δείχνουν τις κινήσεις ορισμένων πλοίων υποστήριξης -το ρυμουλκό Nikolay Chiker και το πλοίο εφοδιασμού Elbrus-, έδειξαν ότι η ομάδα πέρασε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα στις 20 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ