Πρόστιμο 200 ευρώ στην 90χρονη που πουλούσε «παράνομα» τερλίκια

Πρόστιμο 200 ευρώ στην 90χρονη που πουλούσε «παράνομα» τερλίκια

Το έγγραφο με το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η 90χρονη ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Πρόστιμο 200 ευρώ φέρεται να επιβλήθηκε στην 90χρονη η οποία συνελήφθη, επειδή πουλούσε παντόφλες σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια. Το έγγραφο με το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η 90χρονη ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Η περιπέτεια της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης όταν συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια (σ.σ. μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες) χωρίς άδεια για να βγάλει τα προς το ζην.

Η κ. Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.

90

Όπως ανέφερε η η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, η οποία δεν είχε άδεια.

Αφού της πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς τελείωσε το ίδιο βράδυ, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό. Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ. Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη.

«Δεν θα ξαναβγώ να πουλήσω τα παντοφλάκια» λέει τρομοκρατημένη η 90χρονη

Τρομοκρατημένη είναι πλέον η 90χρονη, η οποία είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως πλέον δεν θέλει να ξαναβγεί να πουλάει τα παντοφλάκια, αφού όπως εξομολογήθηκε στην κόρη της, όταν την ρώτησε αν θα ξαναστήσει την πραμάτια της στο δρόμο, «τώρα δε θέλω, τι να πάω».

«Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται… Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της… Είναι Ελληνοπόντια, η καταγωγή τους είναι από την Κωνσταντινούπολη, πήγανε στο Ασβρούμ, ήταν αντάρτισσα η γιαγιά μου και ο πατέρας μου είναι από τον Πόντο και μετά πήγαν στον Καύκασο» είπε η κόρη της μετά την περιπέτεια της 90χρονης,

Μάλιστα, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία αφορά στο σύνολο του γεγονότος, δηλαδή τη σύλληψή της και ό,τι ακολούθησε στο ΑΤ, τις ώρες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατήθηκε και φυσικά και τη διαρροή οπτικού υλικού (βίντεο) από τις διαδικασίες στο αστυνομικό τμήμα.

To βίντεο της ντροπής δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας, με αστυνομικούς να έχουν μπροστά τους μια ηλικιωμένη γυναίκα και να της φέρονται με άθλιο τρόπο λες και ήταν εγκληματίας. Μια γυναίκα που δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια της σταθερά για να της πάρουν αποτυπώματα κι αυτοί να επιμένουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ