Νέες αποκαλύψεις για τον «Μανόλο του Παππά και του Μαξίμου»

Νέες αποκαλύψεις για τον «Μανόλο του Παππά και του Μαξίμου»

Ο Αλέξης Τσίπρας πετάει τη «σαβούρα» από το πλοίο για να γλιτώσει ο ίδιος. Ο Μανώλης Πετσίτης σε ρόλο «Ιφιγένειας», άγνωστο τι θα γίνει με τον Νίκο Παππά.

Σε επιχείρηση να βγει από το κάδρο του σκανδάλου Πετσίτη ο Αλέξης Τσίπρας, επιδίδονται ήδη τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης. Ακόμη κι αν χρειαστεί να βρουν… Ιφιγένειες για να θυσιάσουν, λένε με νόημα όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πετάξει τη… σαβούρα από ένα πλοίο που βουλιάζει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί ο καπετάνιος.

Κι επειδή η κυβέρνηση τώρα μοιάζει με Τιτανικό και το Πετσίτης gate είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, ο Τσίπρας αφήνει την ορχήστρα να παίζει κι αυτός να μένει στο απυρόβλητο.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που είτε δεν εκτίμησε το μέγεθος του σκανδάλου είτε επειδή ήταν άμεσα μπλεγμένο, το άφησε να «σέρνεται».

Τώρα που αποκαλύφθηκαν λογαριασμοί του «Μανόλο του Παππά» που δεν δικαιολογούνται, τώρα που ο ίδιος ο Πετσίτης μας δείχνει πως περνά στην Κύπρο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ωστόσο, αυτοί που γνωρίζουν καλά την υπόθεση λένε ότι το πιο σοβαρό απ’ όλα τα θέματα είναι η παραίτηση – βόμβα και η επιστολή του προϊσταμένου της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος ο οποίος ερευνούσε πολλές, κρίσιμες υποθέσεις. Μεταξύ αυτών και την υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη, και το παρακλάδι Πετσίτη αλλά και μια υπόθεση που λίγοι έχουν δώσει βάρος.

Ένα σκάνδαλο προηγούμενης διοίκησης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την οποία η Τράπεζα της Ελλάδας έχει βγάλει πόρισμα το οποίο έχει… χαθεί για άγνωστο λόγο και δεν έχουν προχωρήσει οι έρευνες όπως έπρεπε. «Είχε πλησιάσει πολύ κοντά σε καυτές υποθέσεις και γι’ αυτό τον μετέθεσαν», λένε άνθρωποι που γνωρίζουν.

Γιατί καθυστέρησαν οι έρευνες

Νέες αποκαλύψεις δημοσιεύει σήμερα ο «Βηματοδότης» σχετικά με την καθυστέρηση στις έρευνες. Όπως αναφέρει, ο Μανώλης Πετσίτης βρίσκεται εδώ και μήνες στη Λάρνακα και περνά μια χαρά. Ο άνθρωπος που… κρατούσε τη βαλίτσα του Νίκου Παππά και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου ζει εδώ και μήνες στο νησί, απ’ όπου και τα βίντεο που διέρρευσαν με τον ίδιο να βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση. Καθόλου άσχημα για έναν σερβιτόρο των 5.000 ευρώ που μέσα σε δύο – τρία χρόνια ζει αυτή τη ζωή κι έχει αμοιβές χιλιάδων ευρώ.

Ο «Βηματοδότης» μίλησε με πηγές του στην Κύπρο οι οποίοι του είπαν ότι η κύπρια εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού, επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ (της κυπριακής Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος) έχει αποστείλει στην Αθήνα στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εδώ και 40 ημέρες στο γραφείο της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αννας Ζαΐρη-Αρκουλή. Το πώς τα έχει αξιοποιήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι άγνωστο. Αλλά δεν θα μείνει για πολύ…

Δεδομένου ότι κλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τους ελέγχους που έχει διενεργήσει στην υπόθεση Λαυρεντιάδη – ΔΕΠΑ και στην υπόθεση Λαυρεντιάδη – Πετσίτη, η κυρία Ζαΐρη θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να γνωστοποιήσει και το πώς αξιοποίησε τις τελευταίες έξι εβδομάδες τα στοιχεία των κυπριακών Αρχών για τον περίφημο «Μανώλη του Παππά».

Η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ ανταποκρίθηκε μέσα σε πέντε ημέρες στο αίτημα των ελληνικών Αρχών για την αποστολή στοιχείων για τον Μανώλη Πετσίτη. Δηλαδή έλαβε το σχετικό αίτημα από την κυρία Ζαΐρη στις 15 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση Πετσίτη αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 21 Δεκεμβρίου 2018 είχαμε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Λαυρεντιάδη – ΔΕΠΑ – Πετσίτη. Πιο απλά, απαιτήθηκαν 60 ημέρες από τη συζήτηση στη Βουλή για να απευθυνθεί στις κυπριακές Αρχές η επικεφαλής της ελληνικής Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Αυτή η καθυστέρηση προκαλεί ερωτηματικά, όπως και η σπουδή που επιδεικνύουν οι αρχές τώρα που οι αποκαλύψεις μοιάζουν με τσουνάμι.

Το ενδιαφέρον είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Εδώ και μήνες επικρατούσε αφωνία, κανείς δεν μιλούσε για την τουλάχιστον περίεργη υπόθεση των εκατομμυρίων που χρωστά η εταιρεία ELFE του Λ. Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ. Ούτε για την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη και φίλου του υπουργού Νίκου Παππά, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σα να μην υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος είχε καταγγελθεί ότι έκανε βόλτες με ελευθέρας στη ΔΕΠΑ, παρά το γεγονός ότι αμειβόταν και από τον οφειλέτη με 130 εκατ. ευρώ, τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μόνο κάτι ψελλίσματα από τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ότι είχαν από το 2015 να τον δουν, ότι ήταν εθελοντής για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έβγαζε σέλφι και τίποτε άλλο.

Αρχισε το «άδειασμα»
Χθες ήρθε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για να πει επί της ουσίας για πρώτη φορά ότι κάτι σάπιο υπάρχει αλλά ότι ο Πετσίτης λειτουργεί… ιδιωτικά. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση «αδειάζει» τον εκλεκτό υπάλληλό της και φίλο κορυφαίων υπουργών, ότι τον «θυσιάζει» προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Την Τρίτη ήρθε και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος σε ρόλο «λαγού» για να ζητήσει να μιλήσουν και να δώσουν εξηγήσεις όσοι ήταν κοντά στον Πετσίτη. Προφανώς η καμπάνα χτυπά και για τον Νίκο Παππά ο οποίος προτιμά να «εξαφανίζεται» παρά να εξηγεί πώς ο φίλος από τα παιδικά χρόνια απέκτησε δύναμη και λεφτά «πουλώντας» τον τίτλο «είναι ο Μανώλης του Παππά». Ή μήπως είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός «καταφερτζής» που εκμεταλλευόταν τη δύναμη των γνωριμιών του; Μήπως είναι «ταμίας» κάποιων που έκαναν μπίζνες χωρίς να φαίνονται;

Πλέον αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο ίδιος ο Πετσίτης, ο οποίος δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση, θα θελήσει να μιλήσει για «να σώσει το τομάρι του», όπως λένε. Αν αισθανθεί ότι απειλείται είναι ερωτηματικό τι θα μπορέσει να πει. Για τις δουλειές που έκανε για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, για τους λόγους που μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών, για τους λόγους που πληρωνόταν από τον Λαυρεντιάδη, για το πώς βρέθηκε από σερβιτόρος των 5.000 να γίνει νταραβεριτζής του Μαξίμου των 300 χιλιάδων ευρώ.

Αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις αρμόδιες αρχές, γιατί εδώ και μήνες υπάρχει ένα πέπλο που σκεπάζει την υπόθεση. Γιατί καθυστερούν οι έρευνες και γιατί κάποιοι κρύβονται;

Είναι σίγουρο ότι ετοιμάζονται κινήσεις αντιπερισπασμού. Η υπόθεση της Novartis «βολεύει» το Μαξίμου ώστε να καλυφθεί και το Πετσίτης gate, και το «Μακεδονικό» και τα αδιέξοδα στην οικονομία αλλά και η δημοσκοπική κατάρρευση. Όμως, πλέον ο κλοιός έχει στενέψει για ορισμένους οι οποίοι πίστευαν ότι θα μένουν για πάντα στο απυρόβλητο.

Αν θα αποδειχθεί η διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, κι αν βρεθούν λογαριασμοί ή άλλα στοιχεία αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και της Βουλής. Αν βεβαίως τολμήσουν κάποιοι να μιλήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ