Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Δάσος της Στροφυλιάς

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Δάσος της Στροφυλιάς

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση, της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Δάσος της Στροφυλιάς. Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής.

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο δάσος Στροφυλιάς, μετατρέποντας σε στάχτη ένα σπάνιο οικοσύστημα.

Η φωτιά κινείται προς την περιοχή Φάλαρι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24, ενώ οι πυροσβέστες αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η θετική εξέλιξη είναι πως έπεσε η ένταση των ανέμων που δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, μέχρι την ώρα που έδυσε ο ήλιος, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν μετά τις 20:00, 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 2 βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα Καναντέρ που είχε κληθεί από την Ελευσίνα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω ανετοιμότητας του να συμμετέχει στην επιχείρηση, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και δεν έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση όλων των αεροσκαφών. Ετσι δόθηκε εντολή να μεταβούν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

«Σπάνιο οικοσύστημα»

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο δάσος του Κουνουπελίου και κινείται προς την περιοχή Φάλαρι.

Εικόνες οικολογικής καταστροφής στο προστατευόμενο δάσος καταγράφει η κάμερα του ilialive.gr kai patrisnews.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ