Στον «αέρα» το Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά τα επεισόδια στη Ρόδο

Στον «αέρα» το Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά τα επεισόδια στη Ρόδο

Υπό κατάληψη παραμένει ο χώρος του ξενοδοχείου στη Ρόδο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά τα σοβαρά επεισόδια.

Υπό κατάληψη παραμένει ο χώρος του ξενοδοχείου στη Ρόδο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά τα σοβαρά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα μεταξύ αντίπαλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα όταν – σύμφωνα με καταγγελίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ – 200 μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και  άτομα που δεν είχαν σχέση με το Συνέδριο εισέβαλαν στο κτίριο κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστική μαφία». Σύμφωνα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, τα μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, ενώ όπως λένε από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζει η πλευρά του ΠΑΜΕ, η οποία υποστηρίζει εισήλθαν στο χώρο του ξενοδοχείου με μία αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες από συνδικαλιστές όλη της χώρας. «Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τα γεγονότα.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν επιτέθηκαν σε κανέναν, αλλά αντιθέτως δέχθηκαν οι ίδιοι επίθεση από ομάδα αντίπαλης συνδικαλιστικής παράταξης.

Εν τω μεταξύ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ρόδο, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων.

Με σύνθημα «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα» τα μέλη της οργάνωσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους «από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα από την σαπίλα και την σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων».

Πάντως μετά τα επεισόδια, μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ μετέβησαν στην Εισαγγελία της Ρόδου για να καταθέσουν μήνυση για τα επεισόδια.

«Πόλεμος» ηγεσίας ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ

Μετά το χάος που επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο της Ρόδου όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αντήλλαξαν βαριές κατηγορίες με στελέχη του ΠΑΜΕ.

Ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στον συνεδριακό χώρο.  «Σπρώξανε 200 άτομα για να καταλάβουν τον συνεδριακό χώρο και έδιωξαν 50 άτομα που βρισκόντουσαν μέσα. Όποιος έχει αντιρρήσεις για τις εκλογικές διαδικασίες προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, δεν παίρνει τα ξύλα και τα κοντάρια» σημείωσε ο κ. Κιουτσούκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Έκανε λόγο για ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι  «συμπεριφέρονται στο ΠΑΜΕ σαν την ιερή αγελάδα του συστήματος. Αφήνουν και τραμπουκίζουν με σιδηγορογροθιές . 200 άτομα του ΠΑΜΕ , όχι σύνεδροι, διέρρηξαν τις πόρτες του ξενοδοχείου με κλειδαρά. Μπήκαν μέσα, μας έσπρωξαν και μας χτύπησαν. Εμείς περιμέναμε ότι θα γίνει μία τέτοια καταδρομική επίθεση. Είχαμε προειδοποιήσει την Εισαγγελία και δεν υπήρχαν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Άμεση ήταν η απάντηση του μέλους του ΠΑΜΕ Νίκου Μαυροκέφαλου ο οποίος ανέφερε πως «απαγορευόταν η είσοδος σε κάθε αντιπρόσωπο του ΠΑΜΕ με μπράβους. Εμείς μπήκαμε συντεταγμένα στο χώρο του Συνεδρίου χωρίς να υπάρχει το παραμικρό επεισόδιο» σημείωσε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε ακόμη, πως βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει την επίθεση που δεχθήκαμε. «Δεν μπήκαμε λοστούς. Δεν μπορεί να υπάρχει συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ