Σύριζα: Ανακοινώνει ονόματα – έκπληξη για την Ευρωβουλή

Σύριζα: Ανακοινώνει ονόματα – έκπληξη για την Ευρωβουλή

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των Νίκου Φίλη, Εφης Αχτσιόγλου, Σωτήρη Βαλντέν.

Ονόματα – έκπληξη με τα οποία ελπίζει ότι θα «γυρίσει» το… ματς των ευρωεκλογών, αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τις επόμενες ημέρες θα «κλειδώσει» τις υποψηφιότητες πρώην υπουργών, σε μια προσπάθεια που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο, μετά το «Βατερλώ» με την Μυρσίνη Λοϊζου αλλά και τα ηχηρά όχι από Παναγιώτη Γιαννάκη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκο Κοτζιά, Ελενα Ακρίτα κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη, της νυν υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου και του καθηγητή Σωτήρη Βαλντέν. Επίσης θα ανακοινωθούν και οι εκ μεταγραφής Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ και Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Τα ονόματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για το κυβερνών κόμμα καθώς επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει πιο πολιτικό χαρακτήρα στο ευρωψηφοδέλτιο και να δώσει τη μάχη με στελέχη πρώτης γραμμής.

Ο Νίκος Φίλης, που είναι και στην ομάδα των «53+» και ασκεί κριτική πολλές φορές στην κυβέρνηση, εκτιμάται ότι επιλέγεται για να «ξυπνήσει» τα πιο αριστερά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν απογοητευτεί από την κυβερνητική πολιτική. Ενδεχομένως να είναι μια «ανακωχή» με την εσωκομματική αντιπολίτευση ώστε να δοθεί η εικόνα ενός κόμματος που πάει συντεταγμένα να δώσει τη μάχη των Ευρωεκλογών. Ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται δεινή ήττα κι ότι η χαλαρή ψήφος που περίμενε πλήττει περισσότερο το κυβερνών κόμμα.

Η Εφη Αχτσιόγλου, εφόσον τελικώς ανακοινωθεί, είναι ένα όνομα ισχυρό για τον κ. Τσίπρα ο οποίος θεωρεί ότι η υπουργός Εργασίας έχει συμπάθειες σε όλους τους χώρους, ειδικά στους νέους τους οποίους μπορεί να κερδίσει.

Με τους δύο άλλους πρώην υπουργούς, Γ. Μουζάκα και Λ. Κονιόρδου, αλλά και την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά και Λυδία Κονιόρδου, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν να αυξήσουν τη συσπείρωση του κόμματος και να διεκδικήσει ένα ισχυρό ποσοστό που θα τους επιτρέψει να πάμε με καλύτερους όρους στις εθνικές κάλπες.

Οσο για τον Σωτήρη Βαλντέν, υπενθυμίζεται ότι είχε ακουστεί το όνομά του και για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο Σωτήρης Βαλντέν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε οικονομικά στη Σουηδία και το Παρίσι και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο εθνικής οικονομίας.

Από το 1996 εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την περίοδο 2000-2003 είχε αποσπαστεί στο υπουργείο εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου των Βρυξελλών καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ειδίκευσή του είναι τα Βαλκάνια και η διεύρυνση της ΕΕ. Έλαβε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι γνωστό στέλεχος της Αριστεράς και καταξιωμένος καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ