Ποια είναι η μεγάλη «μεταγραφή» Τσίπρα που κάποτε έλεγαν σαχλαμάρα

Ποια είναι η μεγάλη «μεταγραφή» Τσίπρα που κάποτε έλεγαν σαχλαμάρα

Από τους αγώνες του Πολυτεχνείου, υπουργός του ΠΑΣΟΚ και τώρα στην Προοδευτική Συμμαχία του Τσίπρα

Μπορεί ο Θεοχαρόπουλος να έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους φίλους του) αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη και η… συμμαχία Τσίπρα – Τζουμάκα.

Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται ποιος είναι ο Τζουμάκας μιας και εδώ και χρόνια είχε βρεθεί στο περιθώριο της πολιτικής.

Επιχειρεί να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μέσω του ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτογραφία του από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό να είναι επί της ουσίας η μοναδική εδώ και καιρό πολιτική παρέμβασή του.

Ισως πάλι ελάχιστοι να θυμούνται ότι το 2012 ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, δεξί χέρι του Τσίπρα, χαρακτήριζε επί της ουσίας τον Τζουμάκα… σαχλαμάρα και γραφικό.

Βεβαίως, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με μεσάζοντες για την μεταγραφή αυτή τον Αντώνη Κοτσακά και τον Χρήστο Σπίρτζη.

Κάποιοι θα θυμούνται ότι το άνοιγμα που έκανε το 2016 ο Τσίπρας προς Τζουμάκα, Ξενογιαννακοπούλου και λοιπά «ορφανά» του Ανδρέα και του Σημίτη είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ομάδας των 53, που τώρα σιωπά.

«Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η Αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο, με τον τρόπο που φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, στην κυβέρνηση της Αριστεράς»».

Αυτά έλεγαν τότε, όμως, φαίνεται ότι ο Τζουμάκας έγινε… αριστερός για να τον δεχθούν με ανοικτές αγκάλες.

Θυμάται κανείς ότι ο Τζουμάκας είχε κάνει και το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο είχε παρουσιάσει το 2014 λέγοντας:  «Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και μια διακυβέρνηση που θα δώσει αγώνες ενάντια στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και στο κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο». Πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

Πόσοι θυμούνται άραγε ότι ο Στέφανος Τζουμάκας είχε πέσει θύμα προπηλακισμών το 2011 και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ: Κακήν κακώς αποχώρησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, από διαμαρτυρόμενους φοιτητές και συγκεντρωμένους που φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του (…)

Από την επίθεση εναντίον του το 2011. Είχε κατηγορήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Ο κ. Τζουμάκας ερωτηθείς αργότερα από δημοσιογράφους, αρνήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο, αρκούμενος να υποδείξει τους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη δεξαμενή των φοιτητών που εξαπέλυσαν τα συνθήματα εναντίον του, ενώ ο πρώην υπουργός μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ συνέφαγαν αργότερα σε ταβέρνα στην περιοχή του Μαντουκιού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζουμάκας ήταν… πιστός στην συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πάντα κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, με το… παράθυρο της Προοδευτικής Συμμαχίας, βρήκε τρόπο να μπει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το who is who του Στέφανου Τζουμάκα

Γεννήθηκε στην Ήπειρο και κατάγεται από εργατική και αγροτική οικογένεια.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κυβερνητική Θητεία
Συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ως Υπουργός Γεωργίας.

Κοινοβουλευτική Θητεία

Βουλευτής Επικρατείας καθώς και Βουλευτής Β΄ Αθήνας όπου επανεξελέγην σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας της Επιτροπής Διαφώτισης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυσή του.
Διετέλεσε υπεύθυνος για την σύνταξη του προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συγκεκριμένα:
– για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
– για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες
– για  το πρόγραμμα του αγροτικού τομέα
– για  το πρόγραμμα της κοινωνικής πολιτικής

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
– Εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φοιτητών.
– Μέλος της 5μελούς εκλεγμένης επιτροπής για τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις της Νομικής Σχολής.
– Μέλος της επιτροπής Νομικής στην εξέγερση και κατάληψη του Πολυτεχνείου και της 3μελούς επιτροπής διαπραγματεύσεων πριν την εισβολή.
– Για την αντιδικτατορική μου δράση συνελήφθηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ ΕΣΑ.
– Έδρασε στην παρανομία καταδιωκόμενος με τον αναγκαστικό νόμο 509.
– Παραπέμφθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία.


– Κατήγγειλε τα βασανιστήρια και τις διώξεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
– Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες των Βασανιστών και του Πολυτεχνείου.
– Μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών κατά την περίοδο 1967-1974.
– Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ).
– Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
– Δραστηριοποιείται σε θέματα κατά των καρτέλ σε πολλές όψεις της οικονομίας, για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
– Είωαι υποστηρικτής και μέλος:
–    της Διεθνούς Αμνηστίας,
–    του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (W.W.F.),
–    της Greenpeace,
–    του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (Ε.Ο.Σ.)
–    της οργάνωσης «SOS Ρατσισμός»,
–    της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα»,
–    της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» και
–    του «Φόρουμ για την Υγεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ