Τζένη Αρσένη: Από τη ΔΗΜΑΡ στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Τζένη Αρσένη: Από τη ΔΗΜΑΡ στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές το 2014 η κ. Αρσένη όταν ρωτήθηκε ποιος πολιτικός την εκφράζει είπε: Ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, επειδή άλλαξε την πορεία της αριστεράς στην Ευρώπη.

Η Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, είναι Σκηνοθέτις-Θεατρολόγος, Διδάκτωρ Αισθητικής Φιλοσοφίας και ήταν υποψήφια με την Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Είναι από τα στελέχη που στην πρόσφατη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να συμπορευτούν με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αρσένη ήταν μεταξύ αυτών που είχαν συνοδεύσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα όπου και κλείδωσε η προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές το 2014 η κ. Αρσένη όταν ρωτήθηκε ποιος πολιτικός την εκφράζει είπε: Ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, επειδή άλλαξε την πορεία της αριστεράς στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση «γιατί Ευρώπη» είπε πει: Διότι ο σύγχρονος κόσμος λειτουργεί μέσα από μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ομοσπονδίες. Δεν μπορούμε να είμαστε έξω από αυτές, μπορούμε όμως να παλεύουμε ώστε να είναι δικαιότερες.

Για την Ανγκελα Μέρκελ είχε απαντήσει: «Δυστυχώς επιδιώκει μία γερμανική Ευρώπη και όχι μία ευρωπαϊκή Γερμανία».

Στην ερώτηση αν πρέπει να δημιουργηθούν Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης είχε πει: «Στη σημερινή παγκοσμιοποίηση, η ομοσπονδιακή Ευρώπη θα μπορούσε να έχει ισχυρότερο ρόλο, μεγαλύτερη σταθερότητα, με την ανεξαρτησία κάθε κράτους, μακριά από εθνικιστικά αντανακλαστικά».

Βιογραφικό
Διδάκτωρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Σκηνοθέτις-Θεατρολόγος

Σπούδασε Θεατρολογία, Σκηνοθεσία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Όπερα στη Βοστόνη, Κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία, την Όπερα και την Αρχαία Τραγωδία. Είναι υπότροφος ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή με την παράστασή που σκηνοθέτησε στο Royal Albert Hall για το BBC Proms του Λονδίνου, για την οποία τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Antikenfestpiele στην Trier της Γερμανίας.

Σύμβουλος Δραματολογίου του Center for Contemporary Opera της Νέα Υόρκης έως σήμερα, Υπεύθυνη Συντονισμού και Δραματολογίου της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από την αρχή της δημιουργίας της (2004-2011), έχει συνεργαστεί με διεθνείς φορείς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική (San Francisco Opera Center, Center for Contemporary Opera, Skylight Music Theatre κ.α.) και έχει διδάξει σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Τιμήθηκε με την εκλογή της στην 8η θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές με τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ