«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Ερντογάν: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κινδυνεύετε με φυλάκιση και απαγωγή

«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Ερντογάν: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κινδυνεύετε με φυλάκιση και απαγωγή

Νέα ταξιδιωτική οδηγία στην οποία καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων» εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία στην οποία καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων» εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή ανεβάζουν τον βαθμό επικινδυνότητας της Τουρκίας στο νούμερα 3 και το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές «έχουν κρατήσει πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι».
Η εν λόγω ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε στις 9 Απριλίου του 2019 και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων» ενώ προειδοποιούν ότι «ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο (4)– στα σύνορα με το Ιράκ και Συρία».

Η ταξιδιωτική οδηγία του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους πολίτες ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν με ελάχιστη ή χωρίς προειδοποίηση, με στόχο τις τουριστικές τοποθεσίες, τους κόμβους μεταφοράς, τις αγορές/εμπορικά κέντρα, τις εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, τους χώρους λατρείας, τα πάρκα, τις μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους κοινόχρηστους χώρους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και συλλήψεις λόγω συμμετοχών «σε εκδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και για επικρίσεις της κυβέρνησης μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης».

Πηγή: newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ