Η νέα γκάφα Τσίπρα: Τυμβωθηρία είπε, άλλο εννοούσε

Η νέα γκάφα Τσίπρα: Τυμβωθηρία είπε, άλλο εννοούσε

Μετά την «πλατιά απεύθυνση» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εισήγαγε ένα ακόμα καινούριο νεολογισμό, την «τυμβωθηρία».

Ηταν μία από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «τυμβωθηρία», κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ για τη στάση που κράτησαν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την κριτική των ΜΜΕ για το χειρισμό της τραγωδίας από την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τυμβωθηρία» από τα «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Αγνωστο παραμένει τι ακριβώς ήθελε να πει ο πρωθυπουργός, καθώς και τι σημαίνει «τυμβωθηρία», αλλά και πως γράφεται μόνο ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει. Ενδεχομένως και να έκανε κάποιο σαρδάμ στην προσπάθεια του να πει «τυμβωρυχία», δηλαδή τη σύληση, τη λεηλάτηση τάφου ή μνήματος, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο κριτική στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για «πλατιά απεύθυνση» στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να προσελκύσει στις τάξεις του στελέχη της.
Το «φαρμακερό» σχόλιο της Κωνσταντοπούλου

Με μία «φαρμακερή» ανάρτηση στο Twitter σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη νέα γκάφα του Αλέξη Τσίπρα, παραθέτοντας Μαρκ Τουέιν.

«Είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε περνούν για ηλίθιο παρά να το ανοίγεις και να διαλύεις κάθε αμφιβολία», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

https://twitter.com/ZoeKonstant/status/1117023428974870529

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ