«Σφυρίζει αδιάφορα» για Πετσίτη και Παππά ο Τσίπρας

«Σφυρίζει αδιάφορα» για Πετσίτη και Παππά ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο θέμα Πετσίτη, έκανε λόγο για σκανδαλολογία και όχι σκάνδαλο όπως επιμένει σύσσωμη η Αντιπολίτευση

Να «σφυρίξει αδιάφορα» για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη η οποία βρίσκεται καθημερινά στο προσκήνιο λόγω των συνεχών αποκαλύψεων τόσο για τον ίδιο τον «εθελοντή» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον φίλο του υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής , επέλεξε χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ώρα που αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κρατούν αποστάσεις από τον Νίκο Παππά.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο θέμα Πετσίτη, έκανε λόγο για σκανδαλολογία και όχι σκάνδαλο όπως επιμένει σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι δεν συμμερίζεται όλα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και της ημέρες του πρώην «σερβιτόρου», ενώ δείχνει πως αποφασίζει – στην προσπάθειά του να αποδείξει πως όλα αυτά γίνονται για εντυπωσιασμό – να σηκώσει στις… πλάτες του την υπόθεση Πετσίτη.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τα μάτια σε όλα τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο τόσο για τον «Μανόλο του Παππά» όσο και για τον ίδιο τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ούτε λίγο ούτε πολύ, απέδωσε τα συνεχή δημοσιεύματα σε εμμονή της Αντιπολίτευσης και των φιλικών σε αυτή μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχει σκάνδαλο. Αλλιώς να μου το εξηγήσετε για να καταλάβω κι εγώ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ότι η όλη υπόθεση αφορά μόνο δημοσιεύματα του φιλικού προς τη ΝΔ Τύπου. «Όταν μιλάμε για σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα πρέπει να μας το αποδείξουν» είπε σημειώνοντας πως «για κάθε νόσο υπάρχει ένας Πετσίτης».

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για το εάν στηρίζει τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής αλλά φαίνεται πως λόγω των συνεχών ερωτήσεων, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην απάντησε στο αν στηρίζει τον κ. Παππά, ωστόσο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και γυρνούν την «πλάτη» στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κρατώντας αποστάσεις.

Στη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι «όλα είναι προς διερεύνηση» προστέθηκε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Μουζάλας ο οποίος υποστήριξε ότι «ακόμη και ο κ.Παππάς αν χρειαστεί πρέπει να δώσει εξηγήσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου. «Οτιδήποτε χρήζει διαλεύκανσης πρέπει να διαλευκανθεί» ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για τον Ν.Παππά με άρθρο του στα «ΝΕΑ».

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ήρθε στο προσκήνιο από την εφημερίδα τα «Νέα» άλλη μία αποκάλυψη για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής καθώς όπως έγινε γνωστό, είχε πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις σε φυλακισμένο για οικονομικό σκάνδαλο στην Κύπρο, το 2015 και και το 2016. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τον Βενιζέλο Ζαννέτο και λίγο μετά τη δεύτερη συνάντηση, ο γιος του φυλακισμένου κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. «Οπως δήλωσε ο γιος του Βενιζέλου Ζαννέτου, ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας (ο Νίκος Παππάς, δηλαδή) επισκέφθηκε τον πατέρα του στις Κεντρικές Φυλακές και του μετέφερε τη στήριξη και την αγάπη, τόσο του ιδίου όσο και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (!!!).» αναφέρει ο δημοσιογράφος των «Νέων».

ΝΔ για Τσίπρα: Δεν είχε το θάρρος να απαντήσεις αν στηρίζει τον Παππά

Αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση με φόντο τα σχόλια του κ. Τσίπρα για την υπόθεση Πετσίτη χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα αμετανόητο και ψεύτη.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν απόψε σκιά της σκιάς του» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς, συμπληρώνοντας πως «από τη θλιβερή του συνέντευξη θα μείνει ότι δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά, παριστάνοντας ότι δεν άκουσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα εισέπραττε ο συνεργάτης τους, Μανώλης Πετσίτης».

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό αμετανόητο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα, για την δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και την τάχα προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η συνέντευξη δεν χρήζει άλλου σχολιασμού. Σε 40 μέρες από σήμερα θα αντιληφθεί κι ίδιος τους λόγους στις κάλπες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της, σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά FM τονίζει για τον Μανώλη Πετσίτη πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για πρόσωπο που εκτελούσε εντολές και αποστολές των Τσίπρα και Παππά». Η κ. Κωνσταντοπούλου αφού θύμισε ότι πρόκειται για παιδικό φίλο του Νίκου Παππά, σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο πλουτισμός του συνδέεται με τη σχέση του με την εξουσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ