Εγγραφο -ντοκουμέντο: Γιατί το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή ήταν στημένο

Εγγραφο -ντοκουμέντο: Γιατί το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή ήταν στημένο

Με έγγραφο της ΕΥΠ τα «ΝΕΑ» αποκαλύπτουν ότι όλη η υπόθεση ήταν «μούφα» και στήθηκε για συγκεκριμένους λόγους

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα «ΝΕΑ» της Πέμπτης στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, «Στίγμα» για το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Με έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα αποδεικνύεται ότι το περίφημο σχέδιο «Πυθία» ήταν απλά… μούφα.

Γράφει συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος:

Αύριο, πρώτα ο Θεός, ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της (υποτιθέμενης) απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή, γνωστή και ως «σχέδιο Πυθία».

Υστερα από πολυετείς έρευνες, ανακριτής ονόματι Φούκας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αριθμός ξένων μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με εγχώριους τρομοκράτες, σχεδίασαν περί το 2007 ή 2008 τη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης, δεδομένου ότι οι χώρες των υπηρεσιών αυτών, και δη οι ΗΠΑ, δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την ενεργειακή του πολιτική και τη, στο πλαίσιο αυτής, προσέγγιση την οποία υποτίθεται ότι είχε επιχειρήσει ο Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο Πούτιν και τη Ρωσία.

Προ μηνών, από τη στήλη αυτή εδώ, είχα αποδείξει – με στοιχεία – το γελοίον της όλης υποθέσεως και είχα υπογραμμίσει μάλιστα πως η «Πυθία» ήταν μια μεγαλοπρεπής φούσκα, η οποία «σχηματίστηκε» για πολύ συγκεκριμένους λόγους και είχε ως στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Καραμανλής δεν «δραπέτευσε» (κατά τον δόκιμο όρο που, απ’ ό,τι είδα, με χαρά υιοθετεί πλέον και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – το είπε στη συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου), αλλά εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξουσία.

Η μεγάλη «αποκάλυψη»

Για να έχετε, αγαπητέ αναγνώστη, μια ολοκληρωμένη εικόνα περί της σκευωρίας και του πώς αυτή στήθηκε, αναφέρω «λίγα λόγια από το έργο», πριν προχωρήσω σε βαρυσήμαντες αποκαλύψεις. Την υπόθεση «Πυθία» και ό,τι αυτή συνεπάγεται, λοιπόν, «αποκάλυψε» περιοδικό υπό τον τίτλο «Επίκαιρα», το οποίο εξέδιδε ο Οργανισμός Λιβάνη, αλλά λόγω χαμηλών κυκλοφοριών δεν εκδίδεται πλέον.

Σε δύο διαδοχικά του δημοσιεύματα, τον Ιούνιο του 2011, το περιοδικό… «παρουσίασε» κατ’ αποκλειστικότητα την «Πυθία», εμφανίζοντας δύο πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ που έλεγαν όλες εκείνες τις ανοησίες περί ρώσων πρακτόρων που τάχα μου απέτρεψαν τη δολοφονία Καραμανλή στον δρόμο για τη Ραφήνα και πως τους έμεινε αμανάτι στο χέρι ένα βαν με όπλα, κιάλια, εκρηκτικά, χάρτες και… κονσέρβες κ.λπ. κ.λπ.

Αλλά το καλό περιοδικό, του οποίου εκδότης ήταν ο κύριος Ηλίας Λιβάνης, μετέπειτα αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, δεν έμεινε εκεί. Εκανε και ένα ακόμη (περίεργο εκείνη την εποχή, αλλά τόσο καθαρό σήμερα) βήμα παρακάτω: σε άλλο του δημοσίευμα… «αποκάλυψε» (με πολλά εισαγωγικά αυτό) ότι «ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή»!!! Πώς το γνώριζε; Πρέπει, λέει, να του το είχε πει ο σύμβουλός του Αλεξ Ρόντος. Και μάλιστα ότι αυτό είναι γραμμένο και σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι «στόχος ήταν η αναβολή ή η ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας»!!!

Στημένη υπόθεση

Ολα όμως έχουν ένα τέλος – είναι νομοτέλεια αυτό, και απορώ πώς το παραγνωρίζουν όσοι συνέπραξαν σε αυτή την απάτη και συνέδραμαν στη μεθόδευση της σκευωρίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που απέστειλε, την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ. Καλογήρου και κυρία Γεροβασίλη, καθώς και στον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πέππα και κυρία Δημητρίου, όπως και στους προϊσταμένους του Εφετείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε. Ηταν όλη, από την αρχή ώς το τέλος, μια κατασκευασμένη υπόθεση.

Στο έγγραφό του ο κ. Ρουμπάτης κάνει ειδική αναφορά σε ένα τρίτο ειδικό πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, το υπ’ αριθμόν 509 της 17ης Μαρτίου 2009, το οποίο είχε αποσταλεί εκείνη την εποχή στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο και Γ. Μαρκογιαννάκη και με το οποίο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ι. Κοραντής ανέφερε στους προαναφερομένους ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη ότι είχε σχεδιαστεί η δολοφονία του κ. Καραμανλή! Οτι όλο αυτό ήταν στημένο, και για πολύ συγκεκριμένους λόγους…

Εκρυψαν το δελτίο

Το περί ου ο λόγος απόρρητο έγγραφο που φέρει τις υπογραφές τής τότε υποδιευθύντριας της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ (αντικατασκοπίας) κυρίας Φ. Π., του τότε υποδιοικητή της ΕΥΠ κ. Σ. Τσ. (ο οποίος είναι και μάρτυρας στην αυριανή δίκη) και του διοικητή κ. Ι. Κοραντή φέρει την ένδειξη Ακρως Απόρρητο – προσωπικό (ΕΧ – ειδικού χειρισμού) και αναφέρει επί λέξει: «1. Σε συνέχεια των ανωτέρων σχετικών σάς γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η Υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής (σ.σ.: που παρείχε τις πληροφορίες για την «Πυθία»), ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών. Κατόπιν τούτου εκτιμάται ότι – τουλάχιστον – από πλευράς του Ρώσου Αξιωματούχου, ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της Χώρας μας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων. 2. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση».

Ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης κοινοποιώντας την Τρίτη αυτό το απόρρητο δελτίο στον κ. Καλογήρου και στην κυρία Γεροβασίλη, αλλά και στις δικαστικές Αρχές, υπογραμμίζει ως «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο, «περιέργως», οι μάρτυρες που κλήθηκαν κατά την ανάκριση για τη σκευωρία της «Πυθίας» δεν το ανέφεραν στον ανακριτή. Το εξαφάνισαν. Σαν να μην υπήρχε καν. Και προσθέτει στην επιστολή του ο νυν διοικητής της ΕΥΠ: «Εάν στις καταθέσεις τους γινόταν οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό, αυτομάτως το περιεχόμενο των δύο προηγούμενων εγγράφων (του 53/13-1-2009 και του 213/5-2-2009, τα οποία, υποτίθεται, αποκάλυπταν το σχέδιο για τη δολοφονία του Καραμανλή…) θα ακυρωνόταν. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού και σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο διοικητής της ΕΥΠ δηλώνει στην κατακλείδα της επιστολής του ότι «ως κρατικός λειτουργός είχε την υποχρέωση να θέσει υπόψη τους τα στοιχεία», προσθέτοντας ότι «κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές».

Ζητάει δε από τις δικαστικές Αρχές να προβούν στις «δικές τους ενέργειες».

Επιχείρηση παραπλάνησης

Τι σημαίνουν όσα καταγράφει στο έγγραφό του ο κ. Ρουμπάτης; Με δυο λόγια, ότι οι μάρτυρες που κλήθηκαν από τον ανακριτή κ. Φούκα για να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση της «Πυθίας» τον παραπλάνησαν, συνειδητά, αφού του απέκρυψαν ότι εκτός από τα δύο απόρρητα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, τα οποία συντάχθηκαν κατόπιν «ενημέρωσης» που παρείχε ρώσος κατάσκοπος σε έλληνα πράκτορα ότι τάχα μου η «Πυθία» ήταν υπαρκτή, υπήρχε και τρίτο δελτίο, μεταγενέστερο των δύο αυτών, το οποίο αποκάλυπτε ότι η υπόθεση ήταν «μούφα».

Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι στην αυριανή δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αποφάσισε να παραστεί ως… πολιτική αγωγή (!!), παρά το γεγονός ότι προ διετίας είχε ενημερωθεί εγκύρως και από τα πιο αρμόδια χείλη τόσο για την ύπαρξη του απόρρητου δελτίου 509/17-3-2009, το οποίο προανέφερα, όσο και για όλες τις πτυχές της σκευωρίας!

Το άλλο απίθανο που έχει συμβεί είναι ότι στην αυριανή δίκη για την «Πυθία» έχει συμπεριληφθεί και το (σοβαρό) σκάνδαλο με τις υποκλοπές της Vodafone το 2004, αλλά και μια κατηγορία εις βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο Καρχιμάκης που απηλλάγη διά βουλεύματος για τα δήθεν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που κατείχε, παραπέμπεται τώρα με τις ίδιες κατηγορίες για ένα έγγραφο του Στρατού που συμπεριέλαβε σε ερώτησή του στη Βουλή! Δηλαδή δεν κατέστη δυνατόν να του ασκηθεί δίωξη για τα «απόρρητα» της ΕΥΠ και του ασκείται για κάτι που έκανε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – απίθανα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ