Κύπρος: Φρίκη από την ομολογία του υπολοχαγού-serial killer

Κύπρος: Φρίκη από την ομολογία του υπολοχαγού-serial killer

Μπροστά σε απερίγραπτη φρίκη βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας όταν άκουσαν τον κρατούμενο υπολοχαγό Νίκο Μεταξά, να τους ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»

Μπροστά σε απερίγραπτη φρίκη βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας όταν άκουσαν τον κρατούμενο υπολοχαγό Νίκο Μεταξά, να τους ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Μιλούσε στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, αλλά μασούσε τα λόγια του, αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Χθες Κυριακή, ο Μεταξάς οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Οι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν και χθες έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου, εκεί που ο κρατούμενος είπε πως έριξε το πτώμα του παιδιού. Δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο τα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος για τον χώρο όπου βρίσκεται η 6χρονη να είναι παραπλανητικά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, χθες χρησιμοποιήθηκε εντός του φρεατίου του Μιτσερού νέος σύγχρονος εξοπλισμός ιδιώτη με τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ το οποίο έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε βάθος 300 μέτρων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι.

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες στις δολοφονίες των γυναικών

Σοκ προκαλούν και τα όσα αποκαλύπτονται ώρα με την ώρα από το έγκλημα του Μιτσερού. Οι ομοιότητες στα πτώματα, συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτικές Αρχές κάλεσαν σύμφωνα με το sigmalive ειδικό εμπειρογνώμονα από την Scotland Yard ο οποίος έχει ειδίκευση στους δολοφόνους με αυτό το προφίλ.

  • Ένα σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του. Στη φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.
  • Ένα ακόμη σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.
  • Παράλληλα και οι δύο γυναίκες ρίχθηκαν στο φρεάτιο.
  • Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.
  • Ενώ η καταγωγή και των δυο γυναικών, είναι από τις Φιλιππίνες.

Φόβοι για άλλα πτώματα

Η χθεσινή έρευνα, με τις υποβρύχιες κάμερες και τους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ, προκάλεσε τρόμο καθώς προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ακόμα δύο πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο.

Φήμες ανέφεραν πως ίσως υπάρχει και πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό το οποίο προέρχεται από υπόγεια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει άντληση.

Ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό ο κίνδυνος κατάρρευση των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες) αν και η λάσπη δυσκολεύει την επιχείρηση.

Πώς διάλεγε τα θύματά του

Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε, όπως όλα δείχνουν, αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές.

Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018 και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Ωστόσο αν είχε γίνει έρευνα θα διαπιστωνόταν ότι είχαν αφήσει πίσω τα διαβατήρια τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης πως ο λοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», πριν από λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει με την μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». Επίσης είχε επικοινωνήσει με Κύπριο ο οποίος εκπροσωπεί τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς ζητώντας πληροφορίες για θέση εργασίας οικιακής βοηθού στη Πάφου ισχυριζόμενος ότι ενδιαφέρεται για κάποια φίλη του.

Τέλος, η ιστοσελίδα «reporter», αποκαλύπτει μηνύματα του λοχαγού σε φίλη της Marry Rose, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο σήμερα

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο φρεάτιο στο Μιτσερό, για τον εντοπισμό πιθανόν νέων σωρών, καθώς και στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Mary Rose η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτό.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο. Ισχυρές δυνάμεις περιφρουρούν την περιοχή ενώ στο σημείο βρίσκονται οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Σημειώνεται ότι όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή όπου δυο επισκέπτες στην περιοχή από Γερμανία και ΗΠΑ εντόπισαν κάτι που ομοίαζε σε ανθρώπινο πτώμα. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ όπου μετά από μια πολύωρη επιχείρηση ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Δυο μέρες μετά, ταυτοποιήθηκε η άτυχη Mary Rose και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός ειδεχθούς εγκλήματος, αφού τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν τον Μάιο του 2018 και μαζί της ήταν και η 6χρονη κόρη της, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ