Καλαμάτα: Νέο συγκλονιστικό βίντεο με το μοιραίο χτύπημα του άτυχου εικονολήπτη από σαΐτα

Καλαμάτα: Νέο συγκλονιστικό βίντεο με το μοιραίο χτύπημα του άτυχου εικονολήπτη από σαΐτα

Μετά την τραγωδία συνελήφθησαν ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι «Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη». Ο δήμαρχος επιμένει ότι ο σαϊτοπόλεμος δεν θα απαγορευθεί.

Nέο βίντεο ντοκουμέντο όπου φαίνεται η σαΐτα που τραυματίζει μέχρι θανάτου τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη εν ώρα εργασίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο νέο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές μετά το δυστύχημα και αναταραχή που ακολούθησε. Ο άτυχος εργαζόμενος χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο του σαϊτοπολέμου την Κυριακή του Πάσχα.

Οι συλλήψεις
Η τραγωδία οδήγησε σε 7 συλλήψεις. Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline.gr , για η τραγωδία της Καλαμάτας που στοίχισε τη ζωή στον Κώστα Θεοδωρακάκη συνελήφθησαν ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι «Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη».

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός του μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Ο σαϊτοπόλεμος δεν θα απαγορευτεί
Σημειώνεται ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Παρότι το έθιμο του σαϊτοπολέμου κόστισε τη ζωή του 53χρονου εικονολήπτη ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε σήμερα ότι «το έθιμο δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Το τραγικό συμβάν και η μοιραία στιγμή
Ο 53χρονος, που εργαζόταν σε τοπικό μέσο, μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook. Στο συγκλονιστικό βίντεο -και συγκεκριμένα στο 18:50 – φαίνεται μία σαΐτα από το πουθενά να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον εικονολήπτη, ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δημοσιεύτηκε από Messinianews.gr στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι από τύχη δεν σημειώθηκαν και άλλοι τραυματισμοί, ενώ έκαναν λόγω για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ