Διπλωματικός «πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας με φόντο την κρίση στη Βενεζουέλα

Διπλωματικός «πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας με φόντο την κρίση στη Βενεζουέλα

Η Μόσχα συνεχίζει να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να οργανώσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να ρίξουν το ηθικό του στρατού διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις

Η επόμενη μέρα της κρίσης που ξέσπασε στη Βενεζουέλα με τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Χουάν Γκουαϊδό και μονάδων του στρατού, βρήκε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον ότι η Μόσχα έπεισε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να μην εγκαταλείψει τη χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για πόλεμο παραπληροφόρησης.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υποστήριξε ότι ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να φύγει από τη χώρα του το πρωί της Τρίτης, μετά την έκκληση του Χουάν Γκουαϊδό προς τις ένοπλες δυνάμεις να τον στηρίξουν. Άλλαξε όμως απόφαση μετά από παρέμβαση της Ρωσίας.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πομπέου, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα είπε στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται για πόλεμο παραπληροφόρησης.

Η Μόσχα πάντως συνεχίζει να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να οργανώσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να ρίξουν το ηθικό του στρατού διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ