Η Βόρεια Κορέα μείωσε τις μερίδες φαγητού σε 300 γρ. την ημέρα ανά άτομο

Η Βόρεια Κορέα μείωσε τις μερίδες φαγητού σε 300 γρ. την ημέρα ανά άτομο

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 40% του πληθυσμού της Βόρειας Κορέας είναι χρόνια υποσιτισμένοι και δεν έχουν επαρκείς προμήθειες.

Η Βόρεια Κορέα μείωσε στα 300 γραμμάρια την ημέρα την ποσότητα των τροφίμων που μοιράζονται με δελτίο στους πολίτες, το χαμηλότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ είναι πιθανό να γίνουν περαιτέρω μειώσεις καθώς η αγροτική παραγωγή στη χώρα είναι η χαμηλότερη εδώ και μια δεκαετία, ανακοινώθηκε σήμερα από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Απ’ αυτή τη νέα εκτίμηση της διατροφικής ασφάλειας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) διαπιστώθηκε πως μετά τις χειρότερες συγκομιδές των 10 τελευταίων ετών, που οφείλονται στην ξηρασία, τα κύματα καύσωνα και τις πλημμύρες, 10,1 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουν αρκετά τρόφιμα για να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη συγκομιδή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Ερβέ Βερχόσελ.

Έρευνα που διεξήγαγε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) έδειξε ότι πολλές οικογένειες καταναλώνουν πρωτεΐνη μόνο λίγες φορές το χρόνο. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει λιμό μέσα σε μερικούς μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Ενας λιμός στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πιστεύεται ότι σκότωσε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

Η αγροτική παραγωγή των 4,9 εκατομμυρίων τόνων, η χαμηλότερη μετά την περίοδο 2008-2009, οδήγησε σε έλλειμμα 1,36 εκατομμυρίου τόνων τροφίμων, σύμφωνα με τον Βερχόσελ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ