Διαμαρτυρία Κουφοντίνα για το νοσοκομείο Βόλου: Με έχουν στο 2ο υπόγειο, δίπλα στο νεκροτομείο

Διαμαρτυρία Κουφοντίνα για το νοσοκομείο Βόλου: Με έχουν στο 2ο υπόγειο, δίπλα στο νεκροτομείο

Τον ενοχλεί το νεκροτομείο του νοσοκομείου και θέλει να μεταφερθεί σε άλλο όροφο, δηλώνει ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται προληπτικά για την απεργία πείνας που έχει κηρύξει ζητώντας νέα άδεια από τη φυλακή.

Σε προσωπική του δήλωση ο πολυισοβίτης που παραμένει αμετανόητος για τις στυγερές δολοφονίες αθώων πολιτών, ενοχλείται από το νεκροτομείο που είναι κοντά στο χώρο που νοσηλεύεται και κάνει λόγο για «απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό».

Απειλεί μάλιστα ότι αν δεν μεταφερθεί σε άλλο όροφο δεν θα δέχεται στο εξής την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών.

Ηδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αρνηθεί τη χορήγηση νέας άδειας ενώ ο Κουφοντίνας σε υπόμνημα του αναφέρεται στο ιστορικό των αδειών που έχει αιτηθεί και σε εκείνες που έχει λάβει και υποστηρίζει ότι δικαιούται νέας άδειας.

Μάλιστα στην επιστολή του τονίζει πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του, θέλει να επιστρέψει στη φυλακή της Κασσαβέτειας όπου εκεί δεν θα δεχτεί παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου Βόλου, σημειώνοντας πως «κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ».

Σημειώνεται πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση για το αίτημα χορήγησης άδειας στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στο δικαστικό μέγαρο Βόλου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όλη η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα
«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι’ αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ