Τουρκία κατά Ελλάδας για την αθώωση των 9 Κούρδων

Τουρκία κατά Ελλάδας για την αθώωση των 9 Κούρδων

Οργισμένη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά της Ελλάδας. Στοιχεία τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα λέει η Τουρκία. Αφορμή η αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. «Δεν θα γίνει αποδεκτή η συμπάθεια και η ανοχή» στους «τρομοκράτες».

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κρίνει αθώους τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017 δεν άρεσε καθόλου στην Άγκυρα. Η Τουρκία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση, με βαρύτατες κατηγορίες κατά της χώρας μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα πως δίνει καταφύγιο σε ανθρώπους η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες». Είχε γίνει και όταν δόθηκε άσυλο στους 8 Τούρκους που διέφυγαν από τη χώρα τους μετά το πραξικόπημα του ’16, γίνεται και τώρα με αφορμή τους εννέα Κούρδους που η Τουρκία θεωρεί πως είχαν σχέδιο να επιτεθούν στον Ερντογάν.

Οι εννέα είχαν συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία πως σχεδίαζαν επίθεση κατά του Ερντογάν στην Αθήνα. Την Τετάρτη (15.05.2019) το δικαστήριο τους αθώωσε και αυτό προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα πως έχει γίνει καταφύγιο και «φωλιά» για τρομοκράτες, κάτι που, όπως τονίζει, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ (σ.σ. το κίνημα του Γκιουλέν). Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του προέδρου μας και τα οποία έχουμε ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στοιχεία τη τρομοκρατίας έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ