Ο Τσίπρας επέστρεψε την Ελλάδα στην εποχή του… Γκόρτσου και του Μαυρογιαλούρου

Ο Τσίπρας επέστρεψε την Ελλάδα στην εποχή του… Γκόρτσου και του Μαυρογιαλούρου

Με... κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Αρη, με παροχές χωρίς τέλος στο δρόμο προς τις εκλογές, με fake εγκαίνια του μετρό και με εξαγορά ψηφοφόρων η χώρα επιστρέφει στην εποχή των κομματαρχών.

Ουδέποτε στα μεταπολιτευτικά χρονικά, αν και πέρασαν και χειρότερες κυβερνήσεις από αυτήν, δεν είχε φτάσει η χώρα τόσο χαμηλά. Σε μια πρωτοφανή αντεπίθεση από την πλευρά του Μαξίμου, όχι με επιχειρήματα ή πρόγραμμα, αλλά με την μεγαλύτερη εξαγορά ψήφων που έγινε ποτέ και με fake γιορτές που δείχνουν μια σχετική «κανονικότητα», μπαίνει η κυβέρνηση στην τελική ευθεία των εκλογών.

Το μεγάλο «κόλπο» είχε ξεκινήσει ασφαλώς με το «πακέτο» παροχών που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο. Αν και «μισό» πακέτο, αυτό που ήθελε το Μαξίμου να περάσει έγινε. Ότι δηλαδή η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από τα μνημόνια και μπορεί να μοιράζει και 13η σύνταξη, έστω και κουτσουρεμένη.

Η συνέχεια επιφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις καθώς μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση πέρασε τροπολογίες που όλες είχαν κάποιο «δωράκι» για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να μοιράσει λεφτά σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σε καθαρίστριες, σε Ρομά, να χαρίσει πρόστιμα, να δώσει παράταση στο κτηματολόγιο, να παρατείνει συμβάσεις, να επεκτείνει ρυθμίσεις οφειλών.

Ολα στους συνταξιούχους
Ακόμη και τις συντάξεις του Ιουνίου τις μεταφέρει νωρίτερα προκειμένου οι ηλικιωμένοι να πληρωθούν προτού πάνε στις κάλπες.

Αλλά και το σποτάκι με τη συμπαθή γιαγιά που έβριζε τους άλλους που έκοψαν τη σύνταξή της μέχρι το 2015, όμως η επόμενη περίοδος «εξαφανίστηκε» για να φτάσουμε στο 2019 να δίνει αυξήσεις o ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικό του λαϊκισμού με τον οποίο αποφάσισε να πάει στις εκλογές ο Τσίπρας.

Ο… Γκόρτσος με τη μαγκούρα του στα καλύτερά του, παρά τις προειδοποιήσεις ότι αυτή η προεκλογική δραστηριότητα της κυβέρνησης μπορεί να υπονομεύσει την πορεία της οικονομίας και της χώρας γενικότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Βασίλη Κανβέλλη ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ