Υπόθεση Κουφοντίνα – Πέρυσι «τιμωρούσαν» δικαστές για την άδεια, φέτος ζητούν αναίρεση της απόφασης

Υπόθεση Κουφοντίνα – Πέρυσι «τιμωρούσαν» δικαστές για την άδεια, φέτος ζητούν αναίρεση της απόφασης

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε αναίρεση απόφασης για την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα όταν πριν ακριβώς έναν χρόνο ήλεγχε πειθαρχικά εισαγγελείς γιατί του είχαν δώσει.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε αναίρεση απόφασης για την μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα όταν πριν ακριβώς έναν χρόνο ήλεγχε πειθαρχικά εισαγγελείς γιατί του είχαν δώσει! Την μία φορά αντιδρούσε κι ήλεγχε δικαστές γιατί έδιναν άδεια στον «Λουκά» της 17Ν και την άλλη η ίδια προωθεί να βγεί εκτός φυλακής. Σε μια κατάσταση αντιφατική, ενδεικτική της σύγχυσης που υπάρχει στις δικαστικές αρχές λόγω πολιτικών συγκυριών, σκοπιμοτήτων αλλά και των αδυναμιών των αρχων ασφαλείας .

Προ διημέρου λοιπόν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να συζητηθεί σε Ποινικό Τμήμα το ζήτημα της αναίρεσης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου που απαγόρευε στον Δημ., Κουφοντίνα να λάβει την 7η αδειά του.

Είχαν προηγηθεί κινητοποιήσεις αλλά κι επιθέσεις αντιεξουσιαστών που δεν μπορούσε ν αποτρέψει ή περιορίσει η ΕΛ.ΑΣ. Όμως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες είναι το ακριβώς αντίθετο με τα τεκταινόμενα πριν έναν χρόνο.

Υπό πειθαρχικό έλεγχο βρεθηκαν λοιπόν –όπως δημοσιοποιήθηκε στις αρχες Ιουνίου 2018 – δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο διήμερες άδειες, τον Νοέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 στον Δημ. Κουφοντίνα.

Τότε η διπλή πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επί της ουσίας «μπλοκάρει» και το θέμα της τρίτης τότε άδειας του Δημ. Κουφοντίνα αφού δεν υπήρχε τρίτος εισαγγελέας στις φυλακές για να γνωμοδοτήσει και ο νόμος δεν είχε προβλέψει τέτοια περίπτωση.

Για αυτό άλλωστε ήδη από τις 30 Μαΐου του 2018 είχε κατέλθει σε απεργία πείνας ο εν λόγω «αντάρτης πόλης». Τότε υπέρ της ορθότητας του αιτήματος του μέλους της 17Ν είχαν εκδώσει ανακοίνωση κι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι και στην περσινή περίπτωση δόθηκε τελικώς άδεια από τον Δημ Κουφοντίνα όπως και σε άλλες δύο που πήρε μέχρι προ μερικών μηνών, οπότε και πάλι υπήρξε «κώλυμα» κι απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις . Τις οποίες τώρα επικρίνει η ηγεσία της δικαιοσύνης. Σε έναν κύκλο με εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ