Μεγάλη δημοσκόπηση λίγες ώρες πριν τις κάλπες: Τι ψηφίζουν οι πολίτες, ποια θα είναι η διαφορά

Μεγάλη δημοσκόπηση λίγες ώρες πριν τις κάλπες: Τι ψηφίζουν οι πολίτες, ποια θα είναι η διαφορά

Η δημοσκόπηση της Marc δείχνει διαφορά 7 μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ. Μεγάλη η διαφορά και στην παράσταση νίκης.

Διαφορά επτά μονάδων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και προτού ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος. Η δημοσκόπηση της εταιρείας δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει 29,4% (29,3% ήταν στις 15 Μαίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,4% (από 21,7% πριν από μία εβδομάδα).

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 2,1, η ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη επίσης με 2,1 και η Ενωση Κεντρώων με 1,6%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι χαώδης καθώς πάνω από 6 στους 10 πολίτες, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν, λένε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη την Κυριακή και μόλις 16,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα εκλογικά σενάρια η ΝΔ με αναλογική κατανομή αναποφάσιστων παίρνει 35,5% (συν-πλην 2,4%) και με κατανομή αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσής τους 33,6%. Ο ΣΥΙΡΖΑ λαμβάνει αντίστοιχα 27,1% και 29,1%. Επομένως η διαφορά των κομμάτων στο ένα και στο άλλο σενάριο είναι 8,4% και 4,5%.

Δηλαδή και αυτή η έρευνα θεωρεί δεδομένη τη νίκη της ΝΔ και μάλιστα με ποσοστό κατ’ ελάχιστον 4,5%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας. Οπως π.χ. οι συσπειρώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 54,1% και τη ΝΔ στο 82%, επομένως το κυβερνών κόμμα έχει ακόμη πολλά περιθώρια. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12.8% ενώ από τη ΝΔ μόλις 5,2%.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των οικονομικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 66,2% δεν τις θεωρεία τόσο σημαντικές και το 32,6% πολύ και αρκετά σημαντικές.

Η εσωτερική κατάσταση και η πορεία της χώρας θα βαρύνει το 63,3% και μόλις το 29,4% τα ευρωπαϊκά θέματα, δείγμα της πόλωσης που επικρατεί έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρίς κάλπες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ