ΗΠΑ: Οι νέες δοκιμές της Β. Κορέας παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ

ΗΠΑ: Οι νέες δοκιμές της Β. Κορέας παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ

Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας παρέβησαν αποφάσεις του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα παρέβησαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ρητή απαγόρευση»

Οι αποφάσεις αυτές «απαγορεύουν ρητά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων», τόνισε ο Μπόλτον, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, όπου βρίσκεται για να προετοιμάσει την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη του Τραμπ στην Ιαπωνία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε προσωπικά την πρώτη εκτόξευση νέου οπλικού συστήματος που δεν είχε δοκιμαστεί: σχετικά μικρού, ταχύτατου πυραύλου που ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι ευκολότερο να κρύβεται, να εκτοξεύεται και να ελίσσεται εν πτήσει.

«Ανοιχτή η πόρτα για τον Κιμ»

Ο Τζον Μπόλτον πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει μεταβάλει τη θέση της μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, σημείωσε, ωστόσο, πως «ο Τραμπ αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τον Κιμ».

Ο Τραμπ αναμένεται να συζητήσει για διάφορα θέματα, από το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων ως την Κίνα και τη διμερή σχέση, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε στη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχουν οι ηγέτες των δύο κρατών τη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ