Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ – Διέκοψαν τη συνεδρίαση

Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ – Διέκοψαν τη συνεδρίαση

«Εφοδο» έκαναν πριν από λίγη ώρα γύρω στους τριάντα φοιτητές, στην αίθουσα συνεδριάσεων της συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη και ζητούν από τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν απόφαση, η οποία θα επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των φοιτητών στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Οπως καταγγέλλουν στο thestival μέλη της Συγκλήτου, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές απαγορεύουν στους καθηγητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων εάν δεν λάβουν την συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι φοιτητές αναφέρουν ότι σκοπός τους δεν ήταν η διακοπή της συνεδρίασης, αλλά η συμμετοχή τους σε αυτήν προκειμένου να εκφράσουν πάγια αιτήματά τους, όπως η ενημέρωση τους για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων και η δυνατότητα να παρεμβαίνουν, θίγοντας σημαντικά κατά τους ίδιους ζητήματα.

Όπως είπε ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, με το που ανέβηκαν επάνω, άνδρες της ασφάλειας του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να κλείσουν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα της Συγκλήτου, με αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή να δημιουργηθεί κάποια ένταση, χωρίς ωστόσο να ασκηθεί βία. Ζητούν μάλιστα από τον Πρύτανη, να καλέσει πίσω τα μέλη της Συγκλήτου ώστε να αρχίσει η συνεδρίαση και να μπορέσουν να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ