Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», σε μια αντίδραση στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. «Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ερντογάν κατά […]

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», σε μια αντίδραση στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν στη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος κατοχής» και «τρομοκρατικό».

«Το Ισραήλ είναι κράτος κατοχής. Επιπλέον είναι τρομοκρατικό κράτος», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την «παράνομη και προκλητική τους» απόφαση.

erdogan


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ