Χαμός στο ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη διώχνει Βενιζέλο, αναταραχή και παραιτήσεις

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη διώχνει Βενιζέλο, αναταραχή και παραιτήσεις

Καζάνι που βράζει το ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντηση Γεννηματά - Βενιζέλου και την απόφαση να τοποθετήσει επικεφαλής στο Επικρατείας τον Γ. Καμίνη.

Τελικά το Κίνημα Αλλαγής έμοιαζε με καζάνι που βράζει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούσαν εδώ και καιρό να καλύψουν τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν. Εξι ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, όπου το 7,8% «βαφτίστηκε» επιτυχία, αν και ο στόχος ήταν για διψήφιο νούμερο, βγήκαν οι σκελετοί από τη ντουλάπα.

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να επιλέξει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποκλείοντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος ήταν το φαβορί, προκάλεσε σεισμό στο ΚΙΝΑΛ και έντονες αντιδράσεις από μέλη του, ακόμη και από βουλευτές. Ολοι αιφνιδιάστηκαν από τις αποφάσεις της Προέδρου και οι οποίες θα κριθούν στις κάλπες.

Κι αυτό γιατί επί της ουσίας, και μετά τη συνάντηση Γεννηματά – Βενιζέλου, ο δεύτερος βρίσκεται εκτός Κινήματος Αλλαγής. Το προανήγγειλε με την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα μετά και με την οποία σε σκληρή γλώσσα κατηγορούσε την πρόεδρο ότι μετατρέπει το Κίνημα σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση συνεργατών της Προέδρου ήταν ότι ο Βενιζέλος απάντησε στην πρόταση να είναι στην τιμητική τελευταία θέση του Επικρατείας «ή στην πρώτη ή τίποτε».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα.

Η επιλογή Καμίνη ήταν για να υπογραμμιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και η δεύτερη θέση θα δοθεί στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη.

Αλλά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτηθεί από τους παρόντες και όχι από τους απόντες, απαντώντας έτσι στη μομφή Βενιζέλου ότι το Κίνημα Αλλαγής γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί αναταραχή, ειδικά από βουλευτές που είναι κοντά στον κ. Βενιζέλο. Όμως, και στελέχη του κόμματος γράφουν οργισμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατηγορώντας την κ. Γεννηματά ότι διαλύει το ΚΙΝΑΛ και ουσιαστικά στρέφει τους οπαδούς του να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Εκτιμάται, δε, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κίνημα Αλλαγής θα οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων υποψηφίων του κόμματος. Ήδη, ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου (Κυκλάδες), ο Μάνος Επιτροπάκης αποφάσισαν να μην είναι ξανά υποψήφιοι. Και έπεται και συνέχεια…

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ καθώς η ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Εμφανίζεται ένα κόμμα να βρίσκεται σε βαθιά κρίση και είναι απορίας άξιο πώς θα μπορέσει να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να φέρει κι άλλους από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν συμβαίνουν όλα αυτά.

To πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο καθώς ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κ. Γεννηματά ότι επί της ουσίας έχει αποφασίσει συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη.

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Η δηκτική αυτή δήλωση του κ. Βενιζέλου είναι χαρακτηριστική και δείχνει ότι αυτή τη στιγμή, τη χειρότερη για την παράταξη, φάνηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αντιδράσεις και σχόλια

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ αντιδρούν όχι μόνο για τη σύγκρουση Βενιζέλου – Γεννηματά που θέτει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος εκτός Χαριλάου Τρικούπη. Αντιδρούν και με την επιλογή να είναι επικεφαλής του Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα θυμίζουν δηκτικά ότι ο πρώην δήμαρχος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν τρίτος με 13% ενώ στις πρόσφατες ευρωεκλογές τερμάτισε τέταρτος πίσω από Νίκο Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή, Νίκο Παπανδρέου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της παράταξης για τις εκλογές που έρχονται.

Η επόμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ είναι δύσκολη, ειδικά αν οι εξελίξεις επηρεάσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή και τους υποψήφιους που στηρίζει η Χ. Τρικούπη.

Και καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι σε 40 ημέρες υπάρχουν εθνικές εκλογές και πρέπει να ανασυγκροτηθεί το Κίνημα για να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, φυσικά την τρίτη θέση και σίγουρα περισσότερες ψήφους από αυτούς που πήρε την περασμένη Κυριακή. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αποτυχία και θα προκαλούσε εσωτερικές εξελίξεις. Μην ξεχνάμε ότι το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων σε περίπτωση μη αυτοδυναμιών των μεγάλων κομμάτων.

Δήλωση Καμίνη

«Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ