Εξάρθρωση της σπείρας που είχε ληστέψει ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Εξάρθρωση της σπείρας που είχε ληστέψει ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Δύο μέλη της σπείρας που χτυπούσε σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στα Νότια Προάστια κατάφερε να συλλάβει η Αστυνομία.

Η σπείρα των Νοτίων Προαστίων εξαρθρώθηκε, καθώς η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε δύο μέλη της που λήστευε σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αλλά και της ΑΕΚ.

Η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει και άλλους τρεις δράστες και τους αναζητά. Ολοι είναι αλλοδαποί. Η σπείρα είχε πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες. Ανάμεσα τους και σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στα Νότια Προάστια.

Συγκεκριμένα των νυν και πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Παπέ Αμπού Σισέ, Μπίμπρας Νάτχο, Μεχντί Καρσελά, Ματίας Ναουέλ, Ζοσέ Σα, Εμάνουελ Εμενίκε, Oμάρ Ελαμπντελαουί, Οτζίτζα Οφόε και του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο

Οι δυο συλληφθέντες ήταν ένας 34χρονος άνδρας και μια 35χρονη γυναίκα ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ

«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις- κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια προάστια. Συνελήφθησαν χθες (2-6-2019) το μεσημέρι, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, 34χρονος άνδρας και 35χρονη γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον αλλοδαποί, συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο τρόπος δράσης τους

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο (2) οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως «όχημα διαφυγής».

Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν. Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό. Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο (2) σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, καθώς και δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ