«Καμένη γη» αφήνει πίσω η κυβέρνηση – Κίνδυνος για νέα μέτρα λιτότητας

«Καμένη γη» αφήνει πίσω η κυβέρνηση – Κίνδυνος για νέα μέτρα λιτότητας

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να είναι το πακέτο παροχών και υποσχέσεων.

Ορατός είναι ο κίνδυνος για να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση άδεια ταμεία τινάζοντας έτσι προκαταβολικά στον αέρα τον προϋπολογισμό τόσο του 2019 όσο και του 2020.

Τα νέα αυτά μέτρα θα πρέπει να καλύψουν την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα και ειδικότερα η κυβέρνηση Τσίπρα με τους θεσμούς.

Το πακέτο μέτρων της διετίας 2019 – 2020 κατά τους υπολογισμούς της Κομισιόν μπορεί να φτάσει αθροιστικά ακόμα και τα 5,8 δισ. ευρώ, ανοίγοντας μαύρη τρύπα στα πρωτογενή πλεονάσματα και απειλώντας τόσο τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους όσο και τις προσπάθειες αυτόνομης χρηματοδότησης από τις αγορές.

Οι προειδοποιήσεις της Κομισιόν

Η Κομισιόν προειδοποίησε χθες μέσω της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για το ενδεχόμενο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο αντιπρόεδρος Β. Ντομπρόβσκις διαμήνυσε ότι το πακέτο Τσίπρα κοστίζει πολλά και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέδειξε τις καθυστερήσεις σχεδόν στο σύνολο των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, τονίζοντας πως υπάρχουν κίνδυνοι σε σχέση με τα συμφωνηθέντα.

Οι θεσμοί, λοιπόν, έχουν έντονες διαφωνίες σχετικά με το αν θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ