Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο Σχιστού – Σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας

Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο Σχιστού – Σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ Open, σοροί νεκρών που δεν έχουν διαλυθεί -εξαιτίας χημειοθεραπείας ή άλλων φαρμάκων που λάμβαναν κατά την ασθένειά τους- μετά την εκταφή τοποθετούνται σε λευκά σεντόνια και θάβονται στοιβαγμένες μέσα στα χορτάρια.

Εικόνες ντροπής και φρίκης επικρατούν στο νεκροταφείο του Σχιστού, το μεγαλύτερο κοιμητήριο της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ Open, σοροί νεκρών που δεν έχουν διαλυθεί -εξαιτίας χημειοθεραπείας ή άλλων φαρμάκων που λάμβαναν κατά την ασθένειά τους- μετά την εκταφή τοποθετούνται σε λευκά σεντόνια και θάβονται στοιβαγμένες μέσα στα χορτάρια.

Παρόλο που ο κανονισμός αναφέρει ότι «κατά την εκταφή αν προκύψει αδιάλυτο ή μερικώς αδιάλυτο πτώμα, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρακράτηση ή καθάρισμα του πτώματος και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε τάφο αδιαλύτων…», αυτό δεν συμβαίνει καθώς στον τομέα αδιάλυτων δεν υπάρχει πλέον χώρος, όπως και στους τάφους.

Παρόμοια είναι η εικόνα που επικρατεί και μέσα στο κοιμητήριο, αφού τέτοιες σακούλες –οι οποίες θα έπρεπε να μεταφέρονται κανονικά σε συγκεκριμένο μέρος για λόγους δημόσιας υγιεινής- συναντά κανείς και στους διαδρόμους του νεκροταφείου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογα και λόγους ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.

Τέλος, το πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου θυμίζει αυτοσχέδια χωματερή, με δεκάδες μαύρες σακούλες που περιέχουν υπολείμματα από τις εκταφές των νεκρών (σεντόνια, μαξιλάρια από τα φέρετρα και άλλα υλικά που δεν έχουν λιώσει). Όλες αυτές οι σακούλες είναι πεταμένες σε κοινή θέα υπό τον ήλιο, εγείροντας σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ