Τζεφιρέλι: Όταν άφησε τον «Ιησού» δεμένο για ώρες στον σταυρό

Τζεφιρέλι: Όταν άφησε τον «Ιησού» δεμένο για ώρες στον σταυρό

Η σειρά που άφησε εποχή και που προβάλλεται κάθε χρόνο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά έργα του Φράνκο Τζεφιρέλι, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών, ήταν αδιαμφισβήτητα ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ».

Η σειρά που άφησε εποχή και που προβάλλεται κάθε χρόνο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Μετά από συνεργασία μίας ιταλικής και μίας βρετανικής παραγωγής με σκηνοθέτη φυσικά τον Φράνκο Τζεφιρέλι, η σειρά διάρκειας 371 λεπτών προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 στην Ιταλία.

Επρόκειτο για μία τεράστια παραγωγή στην οποία συμμετείχαν κολοσσοί της 7ης Τέχνης όπως ο Λόρενς Ολίβιε που υποδύθηκε τον πατέρα Νικόδημο και ο Ρόμπερτ Πάουελ που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον ρόλο του Ιησού από την Ναζαρέτ.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ιστορίες από τα παρασκήνια της σειράς, ειδικά προς το τέλος αυτής, όταν δηλαδή ο Ιησούς από την Ναζαρέτ σταυρωνόταν.

Λόγω του μακροσκελούς μονολόγου του πάνω στο ξύλο, όπου για πολλούς αποτελούσε την πιο σημαντική στιγμή της σειράς, ο Ρόμπερτ Πάουελ έπρεπε να περνά πολλές ώρες στην συγκεκριμένη θέση μέχρι να επιτευχθεί το άρτιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι αδυναμίες του στο ποτό και το τσιγάρο είχαν ως αποτέλεσμα ο ηθοποιός να ζητήσει βοήθεια από τον Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ο σκηνοθέτης του έδινε ο ίδιος το τσιγάρο στο στόμα, όπως και κονιάκ από το ποτήρι, όσο εκείνος παρέμενε πάνω στο σταυρό προκειμένου να αντέξει τα γυρίσματα και το κρύο.

Η φωτογραφία αυτή έχει σχολιαστεί πολλάκις, με αποτέλεσμα ο Ρόμπερτ Πάουελ να σχολιάσει αργότερα σε συνέντευξή του την συγκεκριμένη σκηνή.

«Όταν ήμουν στον σταυρό, έκανε τρομερό κρύο. Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ξανανεβάζουν στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ»!, είχε αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα γυρίσματα εκεί πάνω κράτησαν για ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ