Απειλές τούρκου υπουργού στη φιέστα για το Γιαβούζ

Απειλές τούρκου υπουργού στη φιέστα για το Γιαβούζ

«Μην κυνηγάτε ψευδαισθήσεις» όσοι συνεργάζεστε με την Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η φιέστα που ετοίμασαν οι Τούρκοι για το δεύτερο γεωτρύπανο που πρόκειται να στείλουν στην κυπριακή ΑΟΖ, το Γιαβούζ.

Αδιαφορώντας για τις διεθνείς αντιδράσεις, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν τελετή αποχώρησης του «Γιαβούζ», στην οποία και παρευρέθη κάνοντας δηλώσεις ο διευθυντής της τούρκικης εταιρίας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO), αλλά και ο υπουργός Ενέργειας.

Αρχές Ιουλίου ξεκινά γεωτρήσεις το Γιαβούζ

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν ανέφερε πως το γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου, προσθέτοντας πως θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο. 

Στην τελετή το «παρών» έδωσε και ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει «αδειοδοτήσει» το Ψευδοκράτος στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Οσοι συνεργάζονται με την Κύπρο να μην κυνηγούν ψευδαισθήσεις

«Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Yavuz, θα επιχειρήσει γεώτρηση κοντά στη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, για διάστημα περίπου τριών μηνών και θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Ντονμέζ προειδοποίησε επίσης «εξωτερικούς» παράγοντες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Κύπρου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κυνηγούν «ψευδαισθήσεις» που δεν θα φέρουν αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως πριν την «φιέστα», ο τούρκος υπουργός είχε κάνει και ένα σχετικό  tweet για το Γιαβούζ, όπου ανέφερε πως το «Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους».

Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τα μέτρα που πρότεινε πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ