Ερντογάν: Είπα στον Μακρόν «εσύ δεν μπορείς να μιλάς για την Κύπρο»

Ερντογάν: Είπα στον Μακρόν «εσύ δεν μπορείς να μιλάς για την Κύπρο»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του ήταν «πολύ θετική» παρά τις βαριές εκφράσεις που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει κατά του Μακρόν πριν από λίγες ημέρες.

Στον διάλογο που είχε με τον Εμμανουέλ Μακρόν για το θέμα της Κύπρου στα περιθώρια της συνόδου των G20 στην Οσάκα αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση με την οποία επέστρεψε από την Ιαπωνία.

«Ο κ. Μακρόν δεν μου είπε ‘Γιατί τα είπες αυτά κλπ». Στη διμερή συνάντηση του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα “Κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχει σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η Ελλάδα μιλά, η Βρετανία μιλά, η ΕΕ μιλά αλλά εσύ όχι»» είπε στους δημοσιογράφος ο Τούρκος πρόεδρος.

Σην ερώτηση από τους Τούρκους δημοσιογράφους, ποιο αντίκτυπο είχαν στις διμερείς συναντήσεις του, οι σκληρές δηλώσεις του εναντίον του Εμμανουέλ Μακρον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «αντίθετα η συνάντηση εδώ ήταν πολύ θετική».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για τη στάση της Γαλλίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε πει για τον Εμμανουέλ Μακρόν ότι «είναι ατζαμής, δεν ξέρει. Εμείς έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε».

Πηγή: www.protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ